Bøger / faglitteratur til børn / bagebøger

Sådan bager du glutenfrit : yndlingsopskrifter og smarte tips


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
76 sider: ill. i farver
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
bagebøger, opskrifter
Målgruppe
for glutenallergikere

Beskrivelse


Glutenfri opskrifter på cupcakes, fastelavnsboller, muffins, pizzasnegle, scones og andre lækkerier samt nyttige glutenfri tips fx i forbindelse med rejser, besøg hos familie og venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. feb. 2014

Bagebog for glutenintolerante, skrevet så også større børn kan gå i gang med de indbydende opskrifter. Forsiden fanger straks blikket med sit foto af den yndige unge forfatter med en imponerende kage.

Den svenske forfatter er kun 15 år, har cøliaki og har bagt siden hun var 4. De sidste 4 år har hun haft sin egen blog, og i bogen samler hun nogle af sine glutenfri opskrifter. Det er en fin samling kager til hverdag og fest, pizza, smoothies og andet mundgodt til dessert eller mellemmåltid. Hun øser ud af sine egne erfaringer fra køkkenet og fra sit liv uden gluten. Hun skriver modent og letlæst, direkte henvendt til læseren, nogle steder i en lidt ungdommelig/barnlig talesprogsstil hvor det svenske forlæg skinner igennem. Gode råd og vejledning til bagningen kommer dels som indledning, dels spredt rundt i bogen. Jeg synes, der mangler en mere samlet opslagsdel samt en liste over nødvendige glutenfri ingredienser. Farvefotos og layout er feminint, kønt og appetitvækkende.

Glutenfri bage- og kogebøger er heldigvis steget i antal og variation i de senere år. Denne hører til de mest indbydende, er flottest i layout og appellerer bredest til både ældre børn og voksne.

Rigtig fint udstyret bog med fristende opskrifter på glutenfrit bagværk samt lidt mad og guf. Bogen udmærker sig desuden ved at være skrevet af en 15-årig pige med cøliaki og solid bageerfaring, vant til at formidle sine erfaringer via sin blog. Bogen vil tiltale både børnebibliotekets ældste lånere og voksne, især kvinder pga. det feminine layout.