Bøger / faglitteratur

Sådan ændrer vi alt : så intet bliver som før


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
304 sider: ill.
Udgivet
2021
Ophav
Målgruppe
for unge

Beskrivelse


Temperaturer og klimakatastrofer er i fremgang. Hvordan er vi endt her, og hvad stiller vi op? For den yngre læser med interesse for klimaaktivisme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2021

af

af

Martin Jørgensen

d. 5. nov. 2021

Temperaturer og klimakatastrofer er i fremgang. Hvordan er vi endt her, og hvad stiller vi op? For den yngre læser med interesse for klimaaktivisme.

Hvordan er klimaet kommet hertil, hvor vi står nu, hvad stiller man op som et ungt, aktivistisk menneske? Klein fortæller historien om klimaets deroute og de muligheder, der skal gribes nu for at vende situationen. Samtidigt fortælles om unge aktivister fra hele verden, som kæmper mod systemer skabt af ældre generationer. Bogen opfordrer den unge læser til at involvere sig i klimakampen, organisere sig og ændre verden. Naomi Klein er journalist, aktivist og professor i Climate Justice. Hun står bag en række populære udgivelser med klima som omdrejningspunkt. Bogens medforfatter Rebecca Stefoff er ikke tidligere udgivet på dansk. På engelsk står hun bag en lang række fagbøger for yngre læsere.

Naomi Klein er en stor stemme i klimaaktivismen og leverer en fin gennemgang af, hvorfor vi er her nu, og hvad man stiller op. Fortællingerne i bogen rammer fint ind i yngre læsers kontekst, og der er tale om lærerig og inspirerende læsning, der måske kan vække den indre ild.

Bogen fungerer som kondensering af Intet bliver som førDet brænderVi er sammen om at mærke det : kapitalisme vs. klima og Det brænder : nødvendigheden af en Green New Deal, men henvendt den yngre læser. Vi er sammen om at mærke det : sådan finder du styrke, selvtillid og fællesskab i klimakampen er ligeledes henvendt den unge klimaaktivistBogen fungerer som kondensering af Intet bliver som før : kapitalisme vs. klima og : nødvendigheden af en Green New Deal, men henvendt den yngre læser. Vi er sammen om at mærke det : sådan finder du styrke, selvtillid og fællesskab i klimakampen er ligeledes henvendt den unge klimaaktivistBogen fungerer som kondensering af Intet bliver som før : kapitalisme vs. klima og Det brænder : nødvendigheden af en Green New Deal, men henvendt den yngre læser. : sådan finder du styrke, selvtillid og fællesskab i klimakampen er ligeledes henvendt den unge klimaaktivist.


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2021

af

af

Bent Meier Sørensen

d. 13. dec. 2021