Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Del 2 af HvisDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

37 sider

Udgivet

2021

Ophav

Solvej Balle(forfatter)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Filosofiske kortprosadigte, om et par, der forsøger at få kærligheden til at bære


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. apr. 2013

Filosofisk kortprosa, som kan læses af dem, der normalt læser digte eller noveller. De to små udgivelser kan kræve formidling på grund af de noget anonyme omslag.

De to bøger Så og Hvis følges i samme univers, med de samme personer og med næsten samme handling. Handlingens hovedpersoner er et du og et jeg, som kæmper med at være et vi. De er forbundet af naturen og børn, der virker som om de er til låns. Der er fokus på at kærligheden skal bære, men samtidig er der omsorg, der ikke bliver givet. Børnene får gaver og græder, og i et forsøg på at dæmpe gråden får børnene flere gaver. Der er praktiske ting, der skal gøres, og børnene installeres med ting, der får dem ud af syne, eller i hvert fald til at sidde stille. Genren er en slags sammensmeltning af digt og novelle. Bøgerne er opdelt i det lukkede dramas fem akter, som Aristoteles definerede dem, og udgivelserne bærer tydeligt præg af filosofiske overvejelser og henvisninger. De to små bøger er udgivet på forfatterens eget forlag. Udgivelserne har været længe undervejs. Allerede i 2010 blev der bragt uddrag fra Hvis i "Den blå port".

Bøgerne lægger sig i stil op ad andre kvindelige danske forfattere med debut i 1990'erne, bl.a. Kirsten Hammann og Helle Helle.

Filosofisk kortprosa i to små bøger, der indeholder samme miljø og personer, opbygget efter Aristoteles' definition af det lukkede drama. Udgivelserne kan læses af alle, der kan lide kortprosa, men kræver lidt formidling grundet de anonyme omslag.


Politiken

d. 22. jun. 2013

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 22. jun. 2013


Jyllands-posten

d. 27. maj. 2013

af

af

Lars Skinnebach

d. 27. maj. 2013


Weekendavisen

d. 31. maj. 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 31. maj. 2013


Information

d. 5. jul. 2013

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 5. jul. 2013Informationer og udgaver

2021

Bog

Solvej Balle

Pelagraf, 2. udgave

2013

Bog

Solvej Balle

Pelagraf