Gå til indholdSå må vi se


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider

Udgivet

2008

genre/form

novellerOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Noveller som i små knivskarpe billeder fortæller historier fra en hverdag, hvor folk næsten surrealistisk taler forbi hinanden eller tolker og mistolker hinandens motiver


Anmeldelser (8)


20. okt. 2008

Smukke noveller, først og fremmest til alle, der elsker sproget, dernæst til dem, der vil læse ny dansk litteratur og endelig til dansklærere, der leder efter gode tekster til undervisning fra gymnasieniveau og op.

Sidsel Falsig Pedersen (f.1970) er en mester i de korte, præcise noveller, der tager udgangspunkt i små, tilsyneladende dagligdags episoder, hvor mennesker lever og taler med hinanden og hyppigt ender med at leve og tale forbi hinanden. Dermed ændrer teksterne sig umærkeligt fra det relistiske over mod det surreelle eller absurde. Men stadigvæk i et sprog, hvor det virker, som om hvert eneste ord er udvalgt til sammenhængen og alt andet er dømt overflødigt og siet fra. Titlen, for eksempel: Så må vi se - et udtryk fra dagligt talesprog, fire små prunkløse hverdagsagtige ord, der sætter gang i associationer og billeddannelser. Kanonflot omslag og god bagsidetekst. Det er forfatterens fjerde bog. Hun debuterede 1997 med En hel dags kærlighed og har siden skrevet novellesamlingerne Ejerskifte, 2000, og Forholdsregler, 2005.

Læsere af hendes tidligere novellesamlinger vil også sætte pris på denne, der godt kan måle sig med novelledronninger som Pia Juul og Helle Helle.

26 korte noveller i et flot sprog, som stiller skarpt på, hvordan vi lever og taler med eller forbi hinanden i en hverdag, som hovedsagelig er realistisk, men også indeholder surrealistiske elementer.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Sentura [online]

Af

Michael Balle

2008-11-21

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 19. dec. 2008

Information

Af

Helle Juhl Lassen

d. 6. nov. 2008

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 21. nov. 2008

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 8. nov. 2008

Stern und Spielplatz

Af

Katrine Lykke Graugaard

2009, nr. 1

Standart

Af

Rasmus Hastrup

Årg. 23, nr. 1 (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2008