Gå til indholdSå ka' I lære det : det etiske grundlag for skole og undervisning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

92 sider: ill.

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Undersøgelse og diskussion af det etiske grundlag for skole og undervisning i dag på et institutionelt, et mellemmenneskeligt og et personligt niveau, sat i perspektiv til dannelsesbegrebets historie


Anmeldelser (3)


9. sep. 2013

Denne bog er en undersøgelse og diskussion af det etiske grundlag for at lave skole og undervisning i nutidens Danmark. Bogen har relevans på læreruddannelsen samt blandt politikere og skoleverdenens pædagogiske faggrupper.

Den danske grundskole er i en rivende udvikling, og diskussionerne om, hvad børnene skal lære, hvordan og hvorfor, er store. Denne bog dykker ned i denne debat for at undersøge og debattere det etiske grundlag for nutidens skole set i forhold til dannelsesbegrebets historie. Dette gøres både på et institutionelt, et mellemmenneskeligt og et personligt niveau. Bogen rammer godt ned i problemstillingerne og er yderst relevant debatstof både på læreruddannelsen samt blandt skoleverdenens aktører og beslutningstagerne.

Det vil være oplagt for målgruppen også at læse Gert Biestas: Demokratilæring i skole og samfund : uddannelse, livslang læring og medborgerskabets politik, 2013.

Aktuel og vedkommende udgivelse som rammer lige ned i diskussionerne om fremtidens skole og åbner op for en vigtig debat om vores børns fremtid.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Nina Eriksen

2013-09-26

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 23. dec. 2013


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2013