Gå til indholdS : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

252 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Mens gymnasievennerne suges ind i normaliteten drages Helene af rusen fra stofferne og miljøet omkring Istedgade. Men hun er jo ikke rigtig misbruger, vel?


Anmeldelser (7)


17. dec. 2019

Mens gymnasievennerne suges ind i normaliteten drages Helene af rusen fra stofferne og miljøet omkring Istedgade. Men hun er jo ikke rigtig misbruger, vel? For både den unge som den voksne læser af nyere litteratur om parallelsamfund og livet på kanten.

Helene føler ingen trang til at slå sig ned, få sin egen familie og se rejseplanerne gå i vasken pga. børn og hverdag. I stedet er det stofferne og jagten på det næste fix og et sted at sove, der fylder for hende. Sammen med bandemedlemmet Sammi forsøger Helene at få enderne til at nå sammen i en virkelighed på kanten af samfundet. Romanen er forfatterens debut.

En rørende roman om ulykkelig kærlighed. Kærlighed til stoffer og kærlighed til den (måske) helt forkerte mand. Romanen fortælles ud fra Helenes synsvinkel, der i begyndelsen bestemt ikke ser sig selv som en misbruger, men som i løbet af romanen forsvinder mere og mere fra læseren og fra sig selv. Sproget er råt og ærligt og skildrer uden omsvøb en virkelighed, der er meget fjern fra de fleste danskeres.

De danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn


Gennem natten og vinden


Jalousi


. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i Gennem natten og vinden. Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs JalousiDe danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i . Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs JalousiDe danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i Gennem natten og vinden. Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs De danske parallelsamfund skildres også i Morten Papes Guds bedste børn. Helenes benægtelse af sig selv som misbruger kan minde om Johannes syn på sig selv i Gennem natten og vinden. Kærlighedshistorien på samfundets skyggeside minder om Jacob Skyggebjergs Jalousi.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

Litteratursiden.dk [online]

Af

Dinna A. Madsen

2020-02-04

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 10. jan. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 17. jan. 2020

Information

Af

Nanna Goul

d. 10. jan. 2020

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 24. jan. 2020

Standart

Af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020