Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Ryst dig fri : brug TRE-metoden til at forløse stress, spændinger og traumer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

244 sider: ill.

Udgivet

2020

Ophav

David Berceli(forfatter)

Kirsten Kincaid(oversætter)
Genre og formøvelser

Beskrivelse


En beretning om traumer og traumebehandling, samt TRE-metoden, som består af 7 ryste-øvelser mod stress og traumer til selvhjælp for dem, der har kroniske muskelspændinger


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 25. mar. 2020

En beretning om traumer og traumebehandling, samt ryste-øvelser mod stress og traumer til selvhjælp for dem, der har kroniske muskelspændinger.

David Berceli, ph.d., er en international stress-, traume- og konflikthåndteringsekspert. Han fortæller om, hvad der sker i kroppen og hjernen ved traumer og stress, og beretter om den indsigt i posttraumatisk stressforstyrrelse, der er opnået i forbindelse med traumatiserende hændelser, som fx krige, terror og naturkatastrofer. Han fortæller også om egne personlige erfaringer med traumer og stress i krigszoner. Det er naturligt for dyr og mennesker at ryste efter et chok for at løsne muskelspændinger, men ofte socialt uacceptabelt for mennesker. Bercelis Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE) er beregnet på at udløse kroppens rystemekanisme og dermed forløse dybe kroniske muskelsammentrækninger. I den sidste del af bogen præsenteres øvelserne, ledsaget af sort-hvide billeder.

Denne indsigtsfulde bog om stress, traumer og traumeterapi vil især blive læst for sine enkle (men dog hårde) kropsterapeutiske øvelser, men også alment og fagligt interesserede kan læse med.

Peter A. Levine præsenterer i Helbredelse af traumerKroppen husker


et øvelsesforløb i 12 faser, som har vist sig at kunne afhjælpe selv svære traumatiske blokeringer som følge af krig, vold og omsorgssvigt. Babette Rothschilds Kroppen husker handler om traumers påvirkning af krop og sindPeter A. Levine præsenterer i Helbredelse af traumer et øvelsesforløb i 12 faser, som har vist sig at kunne afhjælpe selv svære traumatiske blokeringer som følge af krig, vold og omsorgssvigt. Babette Rothschilds handler om traumers påvirkning af krop og sind.


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 131, nr. 1 (2021)

af

af

Sidsel Arnfred

Årg. 131, nr. 1 (2021)


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 28, nr. 2 (2020)

af

af

Lars J. Sørensen (f. 1942)

Årg. 28, nr. 2 (2020)


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 132, nr. 1 (2022)

af

af

Sidsel Arnfred

Årg. 132, nr. 1 (2022)


P [online]

d. 28. maj. 2020

af

af

Marianne E. Bredberg

d. 28. maj. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

David Berceli

Borgen

2020

Bog

David Berceli

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2020

E-bog

David Berceli

Borgen, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (online)

indlæser: Morten Thunbo

Borgen