Bøger / skønlitteratur / roman

Rynkekneppesygen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
246 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, science fiction, romaner

Beskrivelse


Science fiction-roman om en epidemi, opstået af mikroskopisk ruminvasion.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 26. juli 2017

Et mikroskopisk rumvæsen lander på Amager i Winnies navle. Det bliver starten på epidemien MIWD - i folkemunde kaldt rynkekneppesygen. For alle, der kan lide science fiction.

I Peter Adolphsens science fiction roman "Rynkekneppesygen", følger vi et mikroskopisk rumvæsens ankomst til Jorden i år 2019. Rumvæsenet inficerer mennesker; symptomerne er øget seksuel appetit og rynker. MIWD, som virussen bliver kaldt, breder sig epidemisk i Danmark, mens karaktererne dør én for én. Værket er i tre akter, med oversigt over de medvirkende. Forsiden skildrer det bænkebider-lignende mikroskopiske rumvæsen, Ofuen.

Flot, spændende og yderst veludført science fiction-roman. Den er især ambitiøs i sine beskrivelser og i valget af det nordiske sceneri. Adolphsen har fremstillet en utænkelig, men troværdig historie. Én, som kunne udspille sig i løbet af et blink. Han formår til fulde at beskrive de videnskaber, der ligger til grund for bogens univers og giver realistiske og ærlige beskrivelser af karaktererne - herunder deres meget eksplicitte seksuelle udfoldelser.

I Margaret Atwoods science fiction universer findes samme emner, fx Syndflodens årMount København kan anbefales. Den danske forfatterkollega Kaspar Colling Nielsen har bedrevet Mount København, hvis fortællinger er et kig værd, hvis man er til dansk science fictionI Margaret Atwoods science fiction universer findes samme emner, fx Syndflodens år kan anbefales. Den danske forfatterkollega Kaspar Colling Nielsen har bedrevet , hvis fortællinger er et kig værd, hvis man er til dansk science fiction.


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 26. aug. 2017


Politiken

d. 29. aug. 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 29. aug. 2017


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 25. aug. 2017


Information

d. 26. aug. 2017

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 26. aug. 2017