Bøger / faglitteratur / erindringer

Rwandas børn : en beretning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Angelique Umugwanezas (f. 1980) beretning om sin og familiens flugt fra hjemmet i det sydlige Rwanda, over bjerge, gennnem regnskove og floder med ophold i usle flygtningelejre til endestationen i landsbyen Hundborg i Thy syv år senere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 29. maj 2008

Kan læses som en elementært spændende fortælling om en ung piges overlevelseskamp på flugt fra borgerkrigen i Rwanda og kan bruges til opgaveskrivning om folkemordet i Rwanda, men er nok for svær for børnebibliotekets lånere.

I 2001 ankom den rwandiske pige Angelique med sin søster til Danmark, hvor de fik flygtningeasyl. Angeligue studerer i dag statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1994 oplevede hun som 13-årig hutu-pige hvordan tutsierne på hendes hjemegn blev nedslagtede, og hun fortæller om den efterfølgende dramatiske masseflugt af hutuer, der for hendes vedkommende først sluttede efter 3 år og mere end 3000 kilometer til fods. Gode korttegninger på omslagets inderside viser flugtruten, og i et efterskrift sættes folkemordet i Rwanda ind i et bredere perspektiv Det er en medrivende, gribende og nøgtern skildring af den unge piges overlevelseskamp under ekstreme forhold, der både gør læseren klogere på de uhyrlige begivenheder i det centralafrikanske land og på de vilkår, verdens flygtninge udsættes for.

Paul Rusesabaginas En helt almindelig mand, 2007, der er filmatiseret under titlen Hotel Rwanda er også en øjenvidneskildring af folkemordet i 1994.

Angelique Umugwaneza, der i dag studerer Statskundskab ved Aarhus Universitet, fortæller om hvordan hun oplevede folkemordet i Rwanda i 1994, og om de ekstreme vilkår som flygtning gennem Centralafrika de følgende tre år.


Jyllands-posten

d. 10. juni 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 10. juni 2008


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 179 (2008)

af

af

Mette Marie Dons Christensen

Nr. 179 (2008)