Gå til indholdBøger / faglitteratur

Rumsas' syge svigermor : erindringer, profetier og en prædiken om Tour de France


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

116 sider

Udgivet

2011

Ophav

Søren E. Jensen(forfatter)

Beskrivelse


Om cykelløbet Tour de France og andre emner i tilknytning til den professionelle cykelsport


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 28. nov. 2011

Især henvendt til folk, der er vilde med professionel cykelsport. En bog med essay-karakter som derfor kan formidles til læsere af Jørn Mader, Ib Skovgaard, Lasse Ellegaard og Jørgen Leths bøger om cykelløbet Tour de France.

Forfatter Søren E. Jensen (f. 1965), er journalist på DR P1, hjælpepræst og desuden radioproducer. I klummesamlingen fokuserer Jensen på Tour de France-løbet 2011 og andre emner i tilknytning til den professionelle cykelsport. Jensen, som lever i udkanten af Tølløse, hvor cykelrytteren Michael Rasmussen er opvokset, skriver omend ikke Sokrates' forsvarstale, så giver forfatteren dog en positiv vinkel på cykelrytteren Michael Rasmussens omdiskuterede historie - foruden andre "skæve" synsvinkler på cykelsporten i almindelighed. Søren E. Jensen skriver også i en mindre artikel, og mere aktuel, om VM i de professionelles cykelløbs linjeløb for herrer i København i 2011. Til orientering indeholder bogen ren tekst og er uden fotos.

Bogen kan sammenlignes med mange andre cykelsports-journalister, som nævnt i øverste kasse, og som får udgivet essay-lignende bøger om emnet.

Jeg har har læst samtlige bøger om Tour de France og derfor, min dom falder i to dele: har man den store samling af Tour de France-litteratur og penge nok, er bogen i orden og bør indgå. Er man et mindre bibliotek og har man måske Jørgen Leth og et par andre Tour de France-bøger, så er det nok.Informationer og udgaver

2011

Bog

Søren E. Jensen

Vandkunsten, 1. udgave