Gå til indholdRummand fra Tjekkiet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

288 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Science fiction. Den tjekkiske astronaut Jakub Procházka sendes ud i verdensrummet i rumskibet "JanHus1." Han skal undersøge en mystisk sky i nærheden af Venus. Men hvad sker der når der pludselig ankommer et rumvæsen i rumskibet?


Anmeldelser (3)


12. feb. 2020

I en ikke så fjern fremtid sendes en tjekkisk astronaut helt alene ud i verdensrummet for at undersøge en mystisk sky i nærheden af Venus. Science fiction til voksne læsere.

I 2018 (romanen er skrevet i 2017) sendes den tjekkiske astronaut Jakub Procházka ud i verdensrummet i rumskibet "JanHus1." Han skal undersøge en mystisk sky i nærheden af Venus. Jakub rejser væk fra sin kone Lenka. Et stykke ude i verdensrummet møder Jakub det han tror er et rumvæsen, med mindre det altså bare er fantasien der spiller ham et puds? Men som rumskibet nærmer sig Venus udvikler Jakub et tæt bånd til rumvæsnet. Samtidig klippes der tilbage i tiden, hvor vi får Jakubs historie fortalt. Og de tråde til fortiden får indflydelse på nutiden. Science fiction møder eksistentialisme og det store spørgsmål: Hvad vil det sige at være menneske? Dansk oversættelse af Jaroslav Kalfárs debutroman, en roman som har fået mange roser i udlandet.

"Rummand fra Tjekkiet" er en fremragende roman. Strukturen er intelligent og science fiction-elementerne er både dragende og filosofiske. Desværre skæmmes udgivelsen af mange slåfejl og det er ærgerligt, da oversættelsen af Uffe Gardel ellers er fin.

Bogen vækker mindelser om Ray Bradbury og specielt Stanislav Lems udødelige mesterværk Solaris


Moon


(Ved Rune Kildegaard Klukowska). Desuden minder stemningen i bogen også meget om en film som MoonBogen vækker mindelser om Ray Bradbury og specielt Stanislav Lems udødelige mesterværk Solaris (Ved Rune Kildegaard Klukowska). Desuden minder stemningen i bogen også meget om en film som Bogen vækker mindelser om Ray Bradbury og specielt Stanislav Lems udødelige mesterværk Solaris (Ved Rune Kildegaard Klukowska). Desuden minder stemningen i bogen også meget om en film som Moon.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Weekendavisen

Af

Jørgen Herman Monrad

d. 28. feb. 2020

Point of view international [online]

Af

Jens Geisler

2020-08-07


Informationer og udgaver

Bog

2020