Bøger / faglitteratur

Rote Armee Fraktion


Beskrivelse


Portræt af den tyske terrorgruppe Rote Armee Fraktion der begynder som en fredelig protest mod Vietnamkrigen, men eskalerer i terror og brutalitet med døden som det ultimative våben.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. okt. 2008

Bred målgruppe af politisk og historisk interesserede. Mange læser aktuelt gerne historisk om begrebet terror, fx også Peter Øvig Knudsens populære bøger Blekingegadebanden. I 2009 desuden en film baseret på Austs bog. Opgavebrug fra gymnasieniveau.

Bogen starter blodigt med enden for Rote Armee Fraktion. Selvmord og død i Stammheim-fængslet i 1977. Et endeligt, der kun alt for godt lever op til de blodige spor af terrorvirksomhed gruppen efterlader i Vesteuropa gennem flere årtier. Alle, der voksede op i 1970'erne husker sikkert den udbredte frygt også dengang for politisk terror. Bogen optrevler metodisk, detaljeret og nuanceret, forhistorie og bevæggrunde bag den politiske, fanatiske gruppe mange frygtede, men som nogle også idealistisk nærmest beundrede. En gruppe, der starter som en fredelig protest mod Vietnam-krigen, men som kulminerer i en fanatisk og uhyggelig tro på at "målet helliger midlet". Bogen kom oprindelig på tysk i 1985, og kan nu for første gang læses på dansk i denne nyrevurderede internationale udg. Forfatteren var selv aktiv på den yderste venstrefløj i Tyskland og kendte personligt flere af gruppens medlemmer. I forordet forklarer Aust, at hans bog hverken er et anklageskrift eller en forsvarstale. Han beskriver begivenhederne sagligt og nuanceret, velunderbygget af fakta og med unik førstehåndsviden.

En ny bog er også Peter Wivels Baader-Meinhoff, 2008. Bøgerne supplerer fint hinanden på hylden.

Et tysk hovedværk om RAF med enestående førstehåndsviden.


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2008

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 1. nov. 2008


Kristeligt dagblad

d. 29. okt. 2008

af

af

Moritz Schramm

d. 29. okt. 2008


Information

d. 14. nov. 2008

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 14. nov. 2008


Social kritik

Årg. 21, nr. 117 (2009)

af

af

Benny Lihme

Årg. 21, nr. 117 (2009)