Gå til indholdRosernes torne : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

812 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Over hele verden er kvinderne begyndt at falde i søvn og forpuppe sig. Samtidig i den lille by Dooling i West Virginias bjerge bliver den mystiske Eve sat i det lokale kvindefængsel


Anmeldelser (6)


21. feb. 2018

Over hele verden er kvinderne begyndt at falde i søvn og forpuppe sig. Samtidig i den lille by Dooling i West Virginias bjerge bliver den mystiske Eve sat i det lokale kvindefængsel. For læsere af spændende fortællinger med overnaturligt indhold.

Stephen King har sammen med sin søn Owen skrevet en murstensroman om, hvad der sker i en lille by, hvor kvinderne pludselig lægger sig til at sove uden at vågne igen. De sovende kvinder beskyttes af pupper, som desværre også er brandfarlige. Men hvis de vækkes, går de amok i en blodrus. Efterhånden som kvinderne forsvinder, falder samfundet fra hinanden, så da det rygtes at der i kvindefængslet er en kvinde ved navn Eve, der vågner igen efter at have sovet, griber en række lokale mænd til våben.

Bogen har nogle gode kønspolitiske pointer, som rammer tidsånden i 2018. Miljøbeskrivelsen af lillebyen er typisk Stephen King. Bogen bliver dog lidt for lang, da man skal omkring et stort persongalleri, inden trådene samles. Selv om jeg var underholdt, er den ikke blandt Stephen Kings bedste. Dertil mangler den lige den onde snært, som man finder i fx 22.11.63


Vækkelse


og VækkelseBogen har nogle gode kønspolitiske pointer, som rammer tidsånden i 2018. Miljøbeskrivelsen af lillebyen er typisk Stephen King. Bogen bliver dog lidt for lang, da man skal omkring et stort persongalleri, inden trådene samles. Selv om jeg var underholdt, er den ikke blandt Stephen Kings bedste. Dertil mangler den lige den onde snært, som man finder i fx 22.11.63 og Bogen har nogle gode kønspolitiske pointer, som rammer tidsånden i 2018. Miljøbeskrivelsen af lillebyen er typisk Stephen King. Bogen bliver dog lidt for lang, da man skal omkring et stort persongalleri, inden trådene samles. Selv om jeg var underholdt, er den ikke blandt Stephen Kings bedste. Dertil mangler den lige den onde snært, som man finder i fx 22.11.63 og Vækkelse.

Den er oplagt at sammenligne med Naomi Aldermans Kraften


Under kuplen


med omvendt fortegn, men minder nok mest om Kings egen Under kuplenDen er oplagt at sammenligne med Naomi Aldermans Kraften med omvendt fortegn, men minder nok mest om Kings egen Den er oplagt at sammenligne med Naomi Aldermans Kraften med omvendt fortegn, men minder nok mest om Kings egen Under kuplen.

Lektørudtalelse

Af

Jens Rasmussen

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. apr. 2018

Berlingske tidende

Af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 17. mar. 2018

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. apr. 2018

Information

Af

Christian Monggaard

d. 16. mar. 2018

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2018-05-31


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018