Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Rosens labyrint


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

Ca. 500 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Titania Hardie(forfatter)

Michael Krefeld(oversætter)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

2008


Beskrivelse


To brødre hvirvles ind i en gådefuld verden, hvor et hemmeligt selskab af al magt forsøger at holde en århundred år gammel hemmelighed skjult


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jun. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 23. jun. 2011

Historisk-nutids-konspirationsroman á la Da Vinci mysteriet til samme målgruppe af læsere, der får serveret en kompliceret fortælling om hemmelige selskaber, familiehemmeligheder og gåder.

Historien springer i tid og mellem et broget persongalleri fra 1600-tallets astrolog og spion John Dee, der videregiver en mission til sine efterkommere; individualisten Will, hans konforme lægebror Alex og hjertepatienten Lucy, hvis skæbner flettes sammen i den på mange måder labyrintiske historie. Forfatterens omfattende uoversatte produktion af bøger om numerologi, besværgelser, magi m.m. er et tydeligt afsæt for en historie, der trækker på klassisk litteratur, kunst og historie, myter og sagn. Romanen er lidt længe om at komme i gang, så man skal holde ud til cirka 100 sider inde i romanen, før fortællingen rigtigt folder sig ud. Bagerst i romanen og tilgængelig på forlagets hjemmeside er gådekort, som supplement til løsningen af historiens gåder. Da de er ukommenterede, kræver de en del hovedbrud at blive kloge på. For krydsords- og sodukoafficionados. Romanen kan sagtens læses uden.

En oplagt sammenligning er Dan Browns romaner, der også blander magtfulde, hemmelige selskaber med forholdsvis banale kærlighedshistorier og effektiv action. Hardies roman har flere litterære referencer og er lidt mere krævende at læse.

Gåder, hemmelige selskaber og mystiske hændelser er ingredienserne i en fortælling til læsere af konspirations- og koderomaner.Informationer og udgaver

2011

Bog

Titania Hardie

Punktum, 1. udgave

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Bøttger

Lytteratur

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Bøttger

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Peter Bøttger

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2012

E-bog

Titania Hardie

Punktum

2014

Lydbog (online)

indlæser: Peter Bøttger

Lytteratur

2011

Lydbog (online)

indlæser: Peter Bøttger

AV Forlaget