Gå til indholdRosenreglen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

268 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En ung kvinde flytter i kollektiv for at arbejde på sin performance til Aarhus Kunsthal. Men i arbejdet med kunsten indhenter fortiden hende


Anmeldelser (11)


1. okt. 2019

En ung kvinde flytter i kollektiv for at arbejde på sin performance til Aarhus Kunsthal. Men i arbejdet med kunsten indhenter fortiden hende. For den voksne læser med interesse for kunst og moderne litteratur.

Kathrine flytter ind i kollektivet hos sin kæreste Peter, men har meget svært ved at indgå i både det kollektivistiske mini-demokrati og kærlighedsrelationen til Peter. Mens hun udtænker det performative værk "Teenage Homicide", indhentes hun af fortiden, hvor hun har oplevet overgreb fra en fotograf, hendes mor havde sat hende op med. Fortid og nutid smelter sammen til et ikke helt ufarligt performativt værk.

Romanen fortælles i to spor; det ene i 2013 fortalt i jegform gennem Kathrine og det andet i 1999, hvor Kathrine taler direkte til sig selv som 13-årig, der oplever overgrebene og begynder at være selvskadende. De to spor fungerer upåklageligt, og Kathrines store ømhed for sit unge jeg er både rørende og smerteligt. Sproget er på en gang fyldt med højstemt alvor, men der er også humoristiske betragtninger af især de andre kollektivister, der er til stede som små økologiske klichéer i romanen. Kunsten bliver spillebane for alt det komplekse, som romanen handler om; krop, erindring og det skrøbelige sind og mere konkret; problematikken med overgreb og selvskade.

Tematisk kan romanen sammenlignes med Overgrebet


Det jeg elskede


. Kunsten som spillebane ses også hos Siri Hustvedt, fx i Det jeg elskedeTematisk kan romanen sammenlignes med Overgrebet. Kunsten som spillebane ses også hos Siri Hustvedt, fx i Tematisk kan romanen sammenlignes med Overgrebet. Kunsten som spillebane ses også hos Siri Hustvedt, fx i Det jeg elskede.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

Ugeskrift for læger [online]

Af

Bo Møhl

d. 17. feb. 2020

Atlas [online]

Af

Laurits Nikolajsen

2019-11-19

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2019-10-24

Point of view international [online]

Af

Christine Lind Ditlevsen

2019-10-26

LitteraturNu [online]

Af

Alexander Buk-Swienty

2019-12-18

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 12. okt. 2019

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 10. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 11. okt. 2019

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 11. okt. 2019

Standart

Af

Pernille Meyer Christensen

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Bog

2019

Ebog

2019