Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose og den nye pige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

147 sider

Udgivet

2016

Ophav

Puk Krogsøe(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Der starter en ny pige i Roses klasse. Nu starter klikerne op igen, hvem mon den nye pige foretrækker? Og hvorfor opfører Roses kæreste sig så underligt?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 5. maj. 2015

Da der starter en ny pige i Roses klasse, begynder konflikterne mellem pigerne igen at blusse op, men det viser sig også, at den nye pige gemmer på en hemmelighed. Dette er 3. del om pigen Rose og hendes veninder. Skøn bog til piger i alderen 9-12 år.

Endnu engang kommer konflikterne mellem pigerne op til overfladen. Der er svært at finde ud af, hvem der egentlig er veninder med hvem, og hvordan mon den nye pige er. Det er dog ikke kun pigerne, der er problemer med, også drengene reagerer på den nye pige. Pludselig begynder Roses kæreste at opføre sig mærkeligt. Bogen er udgivet i Carlsens sommerfugleserie, hvor der er fokus på de problemer, som piger i den alder ofte går med.

Bogen rammer perfekt, hvis man er mellem 9 og 12 år. Piger vil let kunne genkende sig selv i de ting, som Rose går og tumler med. Her er fokus pigeproblemer, begyndende kærlighed, veninder og sociale relationer. Sproget i bogen er godt, og handlingen flyder fint. Historien virker troværdig, og Roses problemer er både relevante og vedkommende. Den kunne foregå hvor som helst i en dansk skole.

Bogen kan sammenlignes med Emmy - ingen vej tilbageSur citron & Hemmelig gæst


og med serien "Hanna & Emma" fx Sur citron & Hemmelig gæstBogen kan sammenlignes med Emmy - ingen vej tilbage og med serien "Hanna & Emma" fx .Informationer og udgaver

2016

Bog

Puk Krogsøe

Carlsen, 2. udgave

2015

Bog

Puk Krogsøe

Carlsen, 1. udgave

2015

Ebog

Puk Krogsøe

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Inez Gavilanes

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Inez Gavilanes

Audioteket