Gå til indholdRom, min elskede : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

232 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Anna Karina opsøger den ungdomselskede, som hun stadig drømmer om. De genforenes i Rom og tager på en rejse tilbage i erindringen. Da hun opdager en mystisk dør på hotellet udviskes grænserne mellem drøm og virkelighed, fortid og nutid, sorg og kærlighed


Anmeldelser (4)


7. mar. 2011

Majbritte Ulrikkeholms nyeste roman er oplagt til læsere af forfatterskabet og til dem, der gerne vil have en poetisk fortælling om kærlighedens væsen og kvinders evne til selvudvikling.

I Rom, min elskede tager Ulrikkeholm fat på det magiske ved den første, romantiske kærlighed og om, hvordan man kan fortabe sig i et andet menneske eller i kunsten eller i livet. Hendes sprog er sansende og poetisk, ikke drevet af en dramaturgisk, handlingsfokuseret linje. Mere en registrering af stemninger, steder, erindringer. Hovedpersonen Anna Karina tænker tilbage i spring på sit liv og sin mor, der var en berømt operadiva, der gav sig hen til kunsten. Anna Karinas elskede er italienske Gian Maria, som hun opsøger i sin afdækning af fortiden for at kunne være fri i fremtiden. Ulrikkeholm blander magiske elementer med naturalistiske og skaber en på en gang sfærisk og sær fortælling, der drager læseren ind i sit univers.

Ulrikkeholm er sanger, foredragsholder, afholder kurser, underviser og maler. Hun har tidligere fået udgivet fagbøger om spirituel udvikling og selvudvikling og romaner. Senest Hannas have og andre fortællinger, 2007 og Den perfekte elsker, 2005 i samme stil.

En roman for kvinder om kærlighedens væsen og selvudvikling. I stil med de øvrige fag- og skønlitterære titler i forfatterskabet.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 30. mar. 2011

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 21. mar. 2011

Weekendavisen

Af

Heidi Laura

d. 1. apr. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011