Bøger / faglitteratur

Rollespil i æstetisk, pædagogisk og kulturelt perspektiv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Antologi der belyser rollespillets særlige form og karakteristika gennem konkrete analyser og teoretiske overvejelser samt analyserer rollespil som en sammensat aktivitet, der både er teater, historiefortælling, selviscenesættelse, pædagogik og selvmobiliserende fritidskultur.

Indhold

Al verden er en scene / Kjetil Sandvik og Anne Marit Waade. Rollespillets fortælleformer (Anne Scott Sørensen: Fantasirollespil som narrativ performance. Det traditionelle fritidsrollespil / Ian Dall og Lars Konzack. Anne Marit Waade: Jeg - en actionhelt! Kjetil Sandvik: Når fortællingen inviterer indenfor. At skabe levende rollespil med nybegyndere / Nina Riis og Rikke Mørkholt. Hans Christian Molbech: Meskalin). Rollespil og teater (Torunn Kjølner: At spille en rolle. Janek Szatkowski: Rollespillets udfordring - udfordring til rollespillet. Ida Krøgholt: Spillets attraktion. Nina Riis: Liverollespillets fiktionskontrakt). Rollespil som pædagogisk værktøj (Klaus Thestrup: Jagten på kulturhuset. Lyst, leg og læring / Asta Wellejus og Ask Agger. Murder by design / Max Møller og Svend Ask Larsen. Thomas Duus: Rollespil som læringsmedie). Rollespil som selvfortælling (Adam - fortællingen om en rollespiller / Alex Uth og Ulrik Lehrskov. Dorthe Refslund Christensen: En dag bliver man voksen, men aldrig pludseligt. Britta Timm Knudsen: Vampire Live. Den selvfortællende organisation / Ask Agger og Asta Wellejus. Klaus Thestrup: Den fri legion)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2006

af

af

Kirsten Katholm

d. 5. maj 2006

Rollespil er i disse år en mere og mere populær fritidsaktivitet blandt børn og unge. I live-rollespil er deltagerne klædt ud som middelalderriddere, orker m.v. og de udkæmper fysiske kampe med sværd og køller. Denne antologi belyser rollespillets særlige form og karakteristika gennem konkrete analyser og teoretiske overvejelser og den "analyserer rollespil som en sammensat aktivitet, der både er teater, historiefortælling, selviscenesættelse, pædagogik og selvmobiliserende fritidskultur." Bogen er inddelt i fire afsnit: Rollespillets fortælleformer, rollespil og teater, rollespil som pædagogisk værktøj og rollespil som selvfortælling. Redaktørerne og mange af forfatterne er universitetsansatte, der er førende teoretiske rollespilsforskere. Men også andre personer, der har praktisk eller pædagogisk erfaring på området, har skrevet afsnit til bogen. Antologien har en overskuelig indholdsfortegnelse, et udmærket indeks og et alment læseligt sprog, hvilket gør den meget anvendelig til opgavebrug. Antologien er en omfattende teoretisk tilgang til et emne, som der ikke er blevet forsket meget i, til trods for rollespillets store udbredelse og popularitet.


Peripeti

Nr. 6 (2006)

af

af

Thomas Rosendal Nielsen

Nr. 6 (2006)