Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Røver : hovedmanden bag danmarkshistoriens største kup


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

222 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Peter Sloth(forfatter)

Hans Larsen(redaktør)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Steffen Andersen (f. 1978) beretter hudløst ærligt om sin barske opvækst og sit liv som kriminel og røveriet mod Dansk Værdihåndtering i 2008, og om sin efterfølgende afsoning, men uden at glorificere tilværelsen som kriminel


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. sep. 2015

Medrivende biografisk og dokumentarisk fortælling om hovedmanden bag danmarkshistoriens største kup. Som en spændende krimi for dig som gerne læser om virkelige kriminalsager.

En af gerningsmændene bag danmarkshistoriens største kup, Steffen Andersen (f. 1978), skriver her, i samarbejde med Peter Sloth, en biografi om sit liv i det kriminelle miljø. Det største kup finder sted i 2008 mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby, og udbyttet er ca. 70 millioner. Biografien følger Steffen Andersens barske opvækst, hvor forældrene tidligt blev skilt, og moderen dør af aids. Steffen er tidligt en del af det kriminelle miljø, og allerede som stor dreng altid pistol-bevæbnet. Men Steffen er også en talentfuld bokser, hvor en overskrift i fx BT lyder: "Bokse-håb fængslet for røveri". Peter Sloth skriver bl.a. om sine overvejelser før samarbejdet om bogen: "Dette måtte under ingen omstændigheder blive et heltekvad." Steffen Andersen er i dag løsladt og har kone og barn. Han træner hos boksekammeraten Mikkel Kessler, der på et tidspunkt var værge for Steffen Andersen.

Det er råt for usødet, når Steffen Andersen beretter hudløst ærligt om sin barske opvækst og sit liv som kriminel. Bogen virker netop ikke som en glorificering af en barsk kriminel, men som et vellykket forsøg på forklare, hvorfor nogen vælger forkert og bliver kriminel.

Sammenlignelig fx med Gangster - Brian Sandberg.Informationer og udgaver

2015

Bog

Peter Sloth

Ekstra Bladet, 1. udgave

2015

Ebog

Peter Sloth

Ekstra Bladet, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Ekstra Bladet