Gå til indholdRødt efterår : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

268 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Familien Moore rammes hårdt af hele byens mistanke mod teenagesønnen Keith for en 8-årig piges forsvinden. Har han gjort det, og tror også forældrene, at han har begået en forbrydelse? Kan familien stå for presset?


Anmeldelser (5)


18. aug. 2011

Både læsere af krimier og af psykologiske thrillere vil være godt underholdt, så anbefal endelig bogen, for Cook har ikke været udgivet på dansk længe.

Det er 4. bog på dansk blandt mange fra Cooks hånd. De første kom i 1984, 1990 og 1997, så han er ikke så kendt, men fortjener opmærksomhed med denne spændende og psykologisk intense krimithriller. Vi følger opløsningen af familien Moore, fotohandleren Eric, hans kone Meredith og teenagesønnen Keith, i en dramatisk historie fortalt med sikker fornemmelse for timing og virkemidler, og heldigvis i en stram stil, der ikke giver de ofte alt for mange sider. Den 8-årige Amy forsvinder en aften, hvor Keith er babysitter, og hele byens mistanke rettes mod ham også i nogen grad hans fars. Mere skal ikke afsløres her, selv om noget afsløres undervejs i korte velanbragte teasere. Det er processen og effekten på personerne, der er i centrum, og ikke så meget opklaringen.

Der er mange spændende bøger i den kombinerede genre krimi/psykologisk thriller, og blandt de amerikanske kan bl.a. nævnes Karin Slaughter med samme håndværksmæssigt effektive og overraskende håndtering af plot, men hun er mere hårdtslående.

Spændende krimi og psykologisk thriller om den påvirkning en familie udsættes for af en hel bys mistanke mod sønnen for drab på en lille pige. Det psykologiske spil personerne imellem er bogens fokus og styrke, og fortællemåden gør læsningen intens.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 26. nov. 2011

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 2. dec. 2011

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 14. okt. 2011

Litteratursiden.dk [online]

Af

Louise Tranborg

2012-01-16


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011