Gå til indholdRøde viking : vikingemad til alle!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

108 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Få masser af inspiration til at lave mad som i vikingetiden. En anderledes kogebog, der kræver god tid og fordybelse i madlavningen. For alle der interesserer sig for vikingetiden og som har lyst til selv at kaste sig over vikingemadlavningen


Anmeldelser (1)


6. okt. 2020

Få masser af inspiration til at lave mad som i vikingetiden. En anderledes kogebog, der kræver god tid og fordybelse i madlavningen. For alle der interesserer sig for vikingetiden og som har lyst til selv at kaste sig over vikingemadlavningen.

Ifølge forfatteren til "Røde Viking" skal du bruge dine hænder, dit hoved og dit hjerte, når du laver vikingemad. Det kræver både ro og god tid at lave mad som på vikingernes tid. Mange af ingredienser kommer fra naturen og man skal selv ud og finde dem før man kan lave maden. Forfatteren opfordrer også til at man under alle omstændigheder køber økologisk og lokalt, laver mad på bål og bruger køkkenredskaber uden plast og kunststof. I bogen fortælles kort om vikingernes spisevaner og husdyrhold, deres køkkenredskaber og konservering, religion og madkultur. Herefter følger en lang række opskrifter delt ind i forskellige kategorier, fx "steg og gryderetter" og "den søde tand".

En utraditionel kogebog, der prøver at være så tro mod vikingernes oprindelige madkultur som muligt. Bogen har mange spændende opskrifter, som alle er beskrevet kort og enkelt, og af gode grunde med få ingredienser. Der er vellignende farvefotos af alle opskrifter. Bogen henvender sig til både børn og voksne - men børn skal lave maden sammen med en voksen, da der bl.a arbejdes med åben ild.

Mit vilde vikingekøkken


er en anden rigtig fin bog om at lave mad på vikingemanér, med opskrifter som de kunne have set ud for 1000 år sidenMit vilde vikingekøkken er en anden rigtig fin bog om at lave mad på vikingemanér, med opskrifter som de kunne have set ud for 1000 år siden.

Lektørudtalelse

Af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020