Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Rodløs : balladen om Johannes T. Sørensen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

263 sider

Udgivet

2016

Ophav

Ole Strandgaard(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

2016


Beskrivelse


Bogholder Johannes T. Sørensen er dybt optaget af firmaets historie og mener sig beslægtet med grundlæggeren. Rystet over at blive mistænkt for industrispionage går han selv i gang med at undersøge, om der foregår noget ulovligt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jun. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. jun. 2016

Hvem er Johannes T. Sørensen? Hvem er industrispionen i den virksomhed, hvor han er bogholder? Identitet og slægtshistorie spiller en stor rolle i bogen, der henvender sig til læsere af mere stilfærdige spændingsromaner.

Bogholderen Johannes er en lidt tør ungkarl på 46 og ifølge teksten født 1951, så handlingen må udspille sig i 1997. Han beskæftiger sig indgående med firmaets historie og tror, at han er i slægt med en af grundlæggerne. Han har deres familiefotos på væggen derhjemme, og i bogen fortælles dele af deres historie. Da han bliver indkaldt til jævnlige forhør hos politiet, mistænkt for industrispionage, går han selv i gang med at undersøge om der er noget lyssky på færde. Undervejs er han blevet forelsket. Hvad hans baggrund egentlig er, afsløres til allersidst.

Ved endt læsning er konklusionen en nogenlunde spændende historie, der tager fart og form i sidste halvdel, men som også er noget ujævnt fortalt. Indskudte afsnit med firmaets grundlæggere inklusiv dialog virker umiddelbart troværdige, senere finder man ud af at sammenhængen er anderledes end forventet. Det giver et lidt for konstrueret indtryk. Sprogtonen er lidt gammeldags - ikke mange sagde De i 1997.

Strandgaard har bl.a. skrevet Mord ved LimfjordenSærlingens testamente


, Særlingens testamente og lokalhistoriske udgivelser. Med den lettere gammeldags sprogtone minder bogen om Poul Henrik Pedersens krimierStrandgaard har bl.a. skrevet Mord ved Limfjorden, og lokalhistoriske udgivelser. Med den lettere gammeldags sprogtone minder bogen om Poul Henrik Pedersens krimier.Informationer og udgaver

2016

Bog

Ole Strandgaard

Malling & Strandgaard, 1. udgave

2016

E-bog

Ole Strandgaard

Malling og Strandgaard, 1. e-bogsudgave