Bøger / skønlitteratur / roman

Robopocalypse : krigen mod robotterne


Beskrivelse


Science fiction. En kunstig intelligens, Archos, ser dagens lys på et laboratorium et sted i USA. Den indser hurtigt, at planetens udfordringer har en og samme årsag: menneskeracen. Og den beslutter sig for at løse problemet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 20. dec. 2019

Postapokalyptisk tekno-scifi-fortælling om en almægtig, kunstig intelligens, Archos, der beslutter sig for at rydde op i menneskehedens morads af selvskabte problemer. For science fiction-læsere med hang til apokalypse-fortællinger med teknologien som omdrejningspunkt.

Vi starter ved slutningen og træder ind i fortællingen, efter krigen mod Archos er ovre. Her ser vi katastrofen udfolde sig gennem fragmenter og optagelser opsamlet af Archos selv. Vi ser, hvilken magt vi har afgivet til teknologien i bekvemmelighedens navn, og hvor galt det går. Menneskeheden må lægge interne stridigheder bi og sætte fællesskabet først for at overleve som race.

"Kunne det ske i virkeligheden?" Således tænker man, mens man skæver nervøst til smartphonen på bordet. En rigtig god pageturner til science fiction-hylden, omend sproget i oversættelsen ikke flyder så let som i originalen Robopocalypse.

Michael Crichtons SværmenDe ansatteAll systems redVerden uden os har også den kunstige intelligens som antagonist. Olga Ravns De ansatte er et rigtig godt dansk bud på samme tema og fortælleform. Den meget anbefalelsesværdige All systems red har en helt anderledes indgangsvinkel til en kunstig (og krigerisk) intelligens, der får lov til at gå helt sine egne veje. Blandt fagbøger er Verden uden os er spændende skildring af den postapokalyptiske verdens udfoldelseMichael Crichtons Sværmen har også den kunstige intelligens som antagonist. Olga Ravns er et rigtig godt dansk bud på samme tema og fortælleform. Den meget anbefalelsesværdige All systems red har en helt anderledes indgangsvinkel til en kunstig (og krigerisk) intelligens, der får lov til at gå helt sine egne veje. Blandt fagbøger er Verden uden os er spændende skildring af den postapokalyptiske verdens udfoldelseMichael Crichtons Sværmen har også den kunstige intelligens som antagonist. Olga Ravns De ansatte er et rigtig godt dansk bud på samme tema og fortælleform. Den meget anbefalelsesværdige har en helt anderledes indgangsvinkel til en kunstig (og krigerisk) intelligens, der får lov til at gå helt sine egne veje. Blandt fagbøger er Verden uden os er spændende skildring af den postapokalyptiske verdens udfoldelseMichael Crichtons Sværmen har også den kunstige intelligens som antagonist. Olga Ravns De ansatte er et rigtig godt dansk bud på samme tema og fortælleform. Den meget anbefalelsesværdige All systems red har en helt anderledes indgangsvinkel til en kunstig (og krigerisk) intelligens, der får lov til at gå helt sine egne veje. Blandt fagbøger er er spændende skildring af den postapokalyptiske verdens udfoldelse.


Politiken

d. 29. feb. 2020

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 29. feb. 2020


Weekendavisen

d. 24. jan. 2020

af

af

Bo Bjørnvig

d. 24. jan. 2020