Gå til indholdRitt : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

366 sider, [28] tavler (nogle i farver)

Udgivet

2007

genre/form

biografierOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Om Ritt Bjerregaards (f. 1941) liv i politik igennem 40 år


Anmeldelser (8)


1. jan. 1970

For yndere af politiske biografier.

Lige siden Ritt holdt sit indtog i Folketinget i 1971, har hun vakt både beundring og forargelse. Hun er kvinden og politikeren, som alle har en mening om, og som om nogen må aftvinge sig respekt - også hos de politiske modstandere. Hun har altid haft en høj grad af personlig integritet og har været principfast i en grad, så det flere gange har kostet hende politiske topposter. Hun er dog altid kommet tilbage, selvom drømmen om at blive Danmarks første kvindelige statsminister aldrig bliver en realitet. Biografien er forfattet af 2 yngre journalister, hvoraf den ene har arbejdet tæt på Ritt. Den omhandler både den private og offentlige person, bygger på en række interviews både med hovedpersonen selv og en række personer rundt om hende. Den er en blanding af almindelig reportage og i enkelte afsnit, der omhandler vigtige og afgørende hændelser, en form for new journalism-stil. Forsynet med en række sort-hvide fotos, litteraturliste og personregister.

Der er kommet biografier om Ritt Bjerregaard med 10 års intervaller. Susi Frasteins Ritt fra 1986 bør nu kasseres/magasineres. Detlefsen: Ritt Bjerregaard fra 1997 er ligesom denne skrevet af 2 unge kvindelige journalister og minder meget om den aktuelle, der fører historien up to date.

En velskrevet, interessant og samtidig underholdende biografi, der udover et portræt af et fascinerende menneske, også er et stykke af den nyere politiske danmarkshistorie.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Journalisten

Af

Lone Kühlmann

2007, nr. 18

Politiken

Af

Jacob Fuglsang

d. 22. dec. 2007

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 8. jan. 2008

Berlingske tidende

Af

Karsten Svensson

d. 10. nov. 2007

Jyllands-posten

Af

Tage Clausen

d. 21. dec. 2007

Information

Af

Hans Engell

d. 9. nov. 2007

Bogmarkedet

Af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 3 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2007