Bøger / skønlitteratur / digte

Richard Winthers Syndflod og dommedag : elleve forfattervinkler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
50 sider: ill. i farver ; 15×21 cm
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
digte, billedværker, udstillingskataloger

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Digtsamling hvor 11 danske forfattere sætter ord til kunstneren Richard Winthers (1926-2007) billeder af katastrofer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 10. juli 2013

Til interesserede i den danske kunstner Richard Winther og historier om katastrofer. En digtsamling hvor 11 danske forfattere sætter ord til kunstneren Winthers billeder af katastrofer.

Winther er nok mest kendt for sine eksperimenterende fotografier og hjemmelavede kameraer, men han mestrede flere kunstneriske discipliner. Blandt de mange var en af dem maleriet, og efter sin skilsmisse i 1983 malede Winther en mængde billeder af klassiske katastrofer, Bl.a. syndfloden og dommedag. I denne bog er 11 forfatters tekster parret med et af Winthers billeder af en katastrofe. De 10 forfattere er, udover Winther selv, Birgit Dagmar Johansen Skov, Niels Lyngsø, Ana Telling, Viggo Madsen, Thorvald Berthelsen, Birthe Aela Faarvang, Michael Næsted Nielsen, Gorm Rasmussen, Per-Olof Johansson, Kurt Erling Johansson og Grethe Bull Sarning. Det er meget forskelligt, hvad forfatterne får ud af Winthers billeder. De bedste er klart dem, der går i dialog med billedsiden eller temaerne, syndflod og dommedag. En del af digtene er taget fra i forvejen udgivne værker, de er altså ikke lavet specifikt til dette værk. Billederne i bogen er gengivet meget små, og det er svært at se detaljerne i billederne. Bogen er meget lille og har format som en folder uden egentlig ryg, så den forsvinder på en boghylde.

Holder man af kunstnere som Asger Jorn og Richard Mortensen vil man også have interesse i Winthers værker.

En jævn omgang digte, der mere eller mindre passer til Winthers billeder, men ikke gør nævneværdigt indtryk.Informationer og udgaver