Bøger / faglitteratur / erindringer

Retsmedicineren : mit liv med døden som ledsager


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jørgen Lange Thomsen (f. 1944) giver et indblik i hvordan retsmedicineren tænker og tager læseren med bag facaden, og sit eget liv før jobbet som retsmediciner.

Indhold

Knasen i gruset ; Far ; Den ensomme dansker ; Manden uden hoved ; Ground Zero ; Hvad er en god retsmediciner? ; Den retsmedicinske obduktion ; Forskning i retsmedicin ; Sportsdødsfald ; En gringo i El Salvador ; Levende i Kosovo ; Zapata lever ; En retsmediciner i Gaza ; Alkoholisme ; Min dyane ; Grønland ; Voldtægt ; Døden og de pårørende ; Tsunami ; Min død


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 18. apr. 2013

Egner sig glimrende for låneren der gerne vil underholdes med en god biografi. Retsmedicin er et gennemgående emne, så låneren med den interesse vil ligeledes få en god fortælling.

Jørgen Lange Thomsen har med tiden skrevet flere bøger om en lang karriere indenfor retsmedicin og patologi, og de er bestemt ikke blevet dårligere med tiden. I denne bog får vi lidt mere at vide om forfatterens baggrund, og hvad der har været medvirkende til at forme ham, dog er der her et mindre overlap med forfatterens tidligere udgivelser. Som læser bliver man bestemt ikke snydt for en god historie, når Lange Thomsen tager læseren med på en rejse ind i et af de mere makabre erhverv. Personligt er jeg meget fascineret af en retsmediciners arbejde, og forfatteren lægger da heller ikke fingre imellem, når jobbet beskrives. Hvilket kan gå hen og blive hård kost for den mere følsomme og sarte læser. Bogen er udgivet i en udmærket softback kvalitet og indeholder ingen billeder.

Retsmedicin er ofte noget der optræder i forbindelse med kriminalromaner. For yderligere informationer om emnet se evt. Souvenirs, 2006, af Torben Næss eller klassikeren Af en retsmediciners bekendelser, sidst 2002, af Geertinger.

En glimrende og underholdende bog, der dog nok kan virke skræmmende på den mere svage låner.