Gå til indholdRetrostrik : gamle mønstre får nyt liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

108 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Opskrifter, ideer og råd til strikning af klassikere og retro-favoritter, omfattende sweatre, huer, knæstrømper, nederdele, pulsvarmere m.m.


Anmeldelser (1)


7. jul. 2015

Retrolækker strikkebog til den erfarne strikker.

I "Retrostrik" er velafprøvede, nok hovedsageligt svenske, strikkeopskrifter fra de seneste ca. 50 år støvet af og nyfortolket. Her er opskrifter på både huer, sokker og andet tilbehør og større projekter som sweatre og cardigans til kvinder, mænd og børn. Bagest i bogen findes et afsnit med råd og ideer til strikningen.

Her er tale om en indbydende strikkebog i stift bind og med billeder der præsenterer de strikkede modeller flot. Nogle af opskrifterne efterlader rum for strikkerens fantasi fx hvad angår hønsestriksmønstre, og nogle af opskrifterne er kun angivet i én størrelse med anvisninger til hvordan strikkeren selv kan omregne. Begge dele kræver en vis erfaring. De angivne garnkvaliteter er muligvis mere udbredte i Sverige end herhjemme, men løbelængde og type fremgår tydeligt, så det skulle ikke være et problem at finde erstatninger.

"Retrostrik" supplerer fint de mange lækkert udførte strikkebøger, der kommer i disse år, og hvoraf en del henter inspiration fra den nære og fjerne fortid: Glamourstrik


Strik fra Setesdal


Strik med nordisk tradition


genbesøger første halvdel af forrige århundrede, Arne og Carlos fortolker den norske lusekofte i Strik fra Setesdal, og Strik med nordisk tradition behandler nordens rige strikketradition i dybden"Retrostrik" supplerer fint de mange lækkert udførte strikkebøger, der kommer i disse år, og hvoraf en del henter inspiration fra den nære og fjerne fortid: Glamourstrik genbesøger første halvdel af forrige århundrede, Arne og Carlos fortolker den norske lusekofte i , og Strik med nordisk tradition behandler nordens rige strikketradition i dybden"Retrostrik" supplerer fint de mange lækkert udførte strikkebøger, der kommer i disse år, og hvoraf en del henter inspiration fra den nære og fjerne fortid: Glamourstrik genbesøger første halvdel af forrige århundrede, Arne og Carlos fortolker den norske lusekofte i Strik fra Setesdal, og behandler nordens rige strikketradition i dybden"Retrostrik" supplerer fint de mange lækkert udførte strikkebøger, der kommer i disse år, og hvoraf en del henter inspiration fra den nære og fjerne fortid: Glamourstrik genbesøger første halvdel af forrige århundrede, Arne og Carlos fortolker den norske lusekofte i Strik fra Setesdal, og Strik med nordisk tradition behandler nordens rige strikketradition i dybden.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen


Informationer og udgaver

Bog

2015