Gå til indholdRespekt : elleve samtaler om at være skuespiller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

299 sider

Udgivet

2011

genre/form

samtaler,

interviewsOriginaludgave

2011


Anmeldelser (4)


3. mar. 2011

Bogen henvender til teater- og skuespilinteresserede, der gerne vil have et indblik i skuespilleres arbejdsvilkår. Michael Moritzen, som er bogens redaktør, taler for, at skuespillere skal mødes med stor respekt for deres fag.

Moritzen har interviewet elleve erfarne (alle 50+) skuespilkollegaer om jobbet som skuespiller. Han er selv søn af skuespilleren Henning Moritzen og er uddannet som både instruktør og skuespiller. Han har derfor et indgående kendskab til fagets mangfoldighed. Undervejs i samtalerne bidrager han med egne erfaringer, minder og synspunkter på faget, som han mener, har en besynderlig dobbeltrolle i samfundet, en blanding af beundring, nyfigenhed og foragt. Han taler med skuespillerne om, hvorfor de har valgt teatervejen, hvad deres drivkraft er, forholdet til anmeldere, sceneskræk, hvordan en rolle indstuderes og meget andet. Fælles for de medvirkende er en dyb respekt for faget, håndværket, publikum og ikke mindst kunsten. Bogen er ikke illustreret.

Skuespilkunst kan man læse om i fx Skuespilleren på arbejde og Skuespilleren i dig, begge bøger er fra 2009 og henvender sig primært til skuespillere in spe. Er det fortrinsvis de kendtes liv og levned, der interesserer, er kunstnerbiografier et bedre valg.

Samtaler om skuespilfaget med nogle af dets store profiler. Her er tale om hjerteblod og for den teaterinteresserede låner venter der et engageret indblik i jobbet som skuespiller.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen

Politiken

Af

Per Theil

d. 2. apr. 2011

Jyllands-posten

Af

Henrik Lyding

d. 15. mar. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 2. maj. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011