Bøger / faglitteratur

Resonanspædagogik : når det knitrer i klasseværelset


Beskrivelse


Hartmut Rosa har modtaget stor anerkendelse for sin forskning om at leve et vellykket liv. Hans teori om resonans har også ført til en gentænkning af skole og undervisning: til resonanspædagogik, som forklarer hvordan resonans viser sig i skolerne. Dette samtaler Wolfgang Endres med Hartmut Rosa om i Resonanspædagogik. Bogen giver det første overblik over resonanspædagogik, der tilskynder lærerne til at designe uddannelsesprocesser på en ny måde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. nov. 2017

Wolfgang Endres samtaler i denne bog med sociologen og socialfilosoffen Hartmut Rosa om hans teori om resonans i relation til skole og undervisning. Bogen har relevans for alle med engagement i undervisning.

Bogen indledes med en kort introduktion til Hartmut Rosa og hans teorier om resonanspædagogik. Dernæst kommer bogens væsentligste del, som er skrevet i samtaleform, hvor Wolfgang Endres samtaler med Rosa om hans teorier om resonans i klasseværelset. Afslutningsvis fortæller Reinhard Kahl om Rosas sommerakademier.

Bogen adskiller sig fra anden pædagogisk litteratur ved at være bygget op over en samtale. Men det skal ikke skræmme læsere væk. For det er en meget relevant, lærerig og vedkommende samtale, som sætter tanker og overvejelser i gang hos læseren både under læsningen og efter endt læsning.

Bogen kan med fordel læses sammen med udgivelser af Hartmut Rosa. Det kunne eksempelvis være titlen Fremmedgørelse og acceleration, som denne udgivelse bygger videre på.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. jan. 2018

af

af

Ove Christensen (f. 1960)

d. 18. jan. 2018


Dansk pædagogisk tidsskrift

2018, nr. 4

af

af

Niels Rosendal Jensen

2018, nr. 4