Gå til indholdBøger / faglitteratur / klummer

Replikker mellem tid og evighed : klummer 2008-2020


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

229 sider

Udgivet

2021

Genre og formklummer, avisartikler
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Klummer over forskellige samfundsmæssige emner, der angribes med humor, kant og stor teologisk og medmenneskelig indsigt. Tidligere bragt i Kristeligt Dagblad. Til læsere med interessere for samfunds- og kirkedebat


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2021

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 18. jan. 2021

Klummer over forskellige samfundsmæssige emner, der angribes med humor, kant og stor teologisk og medmenneskelig indsigt. Tidligere bragt i Kristeligt Dagblad. Til læsere med interessere for samfunds- og kirkedebat.

Samling af tidligere generalsekretær i Luthersk Mission og nuværende sognepræst Jens Ole Christensens klummer fra Kristeligt Dagblad, fra årene 2008-2020. Bogen fortsætter, hvor Christensens tidligere samling Den bedrageriske dronningslap. Christensen trækker på sine mange møder med mennesker fra hele verden, fra sit missionsarbejde og fra sit daglige virke som engageret i de kristne miljøer i Danmark. Han skriver om tvivl og tro, kirke og samfund og om en lang række teologiske og samfundsmæssige emner som fx homoseksuelle vielser, abort, jomfrufødsel, islam, integration, ateisme og ytringsfrihed. Bogens sidste klummer kommer ind på højaktuelle emner som corona og den identitetspolitiske debat.

Christensens store indsigt i emnerne og hans evne til at samle anekdoter og personlige oplevelser op og sætte dem ind i en større samfundrelevant kontekst er uovertruffen. Samtidigt har han en sjælden kombination af sine meningers mod og åbenhed over for andres synspunkter, der gør at læsere, enige og uenige, troende som tvivlende, kan læse med og få stort udbytte.

Ordet på bordetRefleksioner


Ordet bringer os glæde hver Herrens dag


, Refleksioner og Ordet bringer os glæde hver Herrens dag rummer også klummer fra Kristeligt DagbladOrdet på bordet, og Ordet bringer os glæde hver Herrens dag rummer også klummer fra Kristeligt DagbladOrdet på bordet, Refleksioner og rummer også klummer fra Kristeligt Dagblad.


Kristeligt dagblad

d. 19. feb. 2021

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 19. feb. 2021


Præsten

Årg. 111, nr. 28/29 (2021)

af

af

Irene Lindegaard

Årg. 111, nr. 28/29 (2021)Informationer og udgaver

2021

Bog

Jens Ole Christensen (f. 1956)

LogosMedia, 1. udgave