Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Religion og samfund : fra reformation til nutid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
148 sider: ill. i farver
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer, kildesamlinger
Målgruppe
for historieundervisning, for religionsundervisning, for samfundsfagsundervisning, for gymnasiale uddannelser, for stx, for hf

Beskrivelse


Reformationerne og samfundet ; Renæssancens og oplysningstidens religions- og samfundssyn ; Marxisme og religion ; Et moderne teokrati: Iran ; Religion og politik i nutidens Danmark ; Religionen og det sekulariserede velfærdssamfund.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2012

af

af

Hans Michelsen

d. 11. apr. 2012

Bogen henvender sig til gymnasier og tilsvarende undervisning, hvor den er velegnet til tværfaglige projekter; den kan også læses af alment interesserede.

Efter en kortere indledning om reformationen, herunder både Luther og Calvin samt om de danske forhold bringes 60 tekster om reformationen og samfundet. Samspillet mellem religion og samfund fra reformation til nutid belyses i seks små afsnit: Reformationerne og samfundet. Renæssancens og oplysningstidens religions- og samfundssyn. Marxisme og religion, herunder religion i et marxistisk samfund: Kina. Et moderne teokrati: Iran. Religion og politik i nutidens Danmark. Religionen og det sekulariserede velfærdssamfund. Bogen integrerer historiske, religiøse og politiske emner og lægger med sine mange debattekster op til en diskussion om religions fortidige, nutidige og fremtidige rolle i Danmark og verden. Forfatter er gymnasielærer i historie, oldtidskundskab og religion, han har en stor skolebogsproduktion bag sig i sine fag.

Om reformationen se fx Martin Schwarz Lausten Reformationen i Danmark, 3. udg., 2011.

Bogen er bedst egnet til gymnasial undervisning, hvor teksterne kan perspektiveres og diskuteres. Alment interesserede uden for undervisningssammenhænge kan benytte bogen som en introduktion til reformationen og dens betydning.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 194 (2012)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 194 (2012)


Religion

2012, nr. 4

af

af

Bodil Kruse

2012, nr. 4