Gå til indholdRelationer i sundhedsvæsenet : hvorfor og hvordan?

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 52 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

280 sider

Udgivet

2021

Bidrag

Jens Søndergaard (f. 1963-07-01) (redaktør),

Anette Grønning (redaktør),

Elisabeth Assing Hvidt (redaktør),

Steen Christensen (illustrator)


Beskrivelse


Om hvordan man forbedrer og beriger relationer i sundhedsvæsenet. En række forskere og klinikere med tværprofessionel baggrund giver hver deres bud på, hvordan man i den kliniske kontekst kan arbejde med en relationel opmærksomhed på omsorg og behandling - til gavn for både patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle. Henvender sig til sundhedsprofessionelle og studerende


Indhold


Indhold: Relationer i sundhedsvæsenet : grundtanke og bærende ideer / af Elisabeth Assing Hvidt, Jens Søndergaard og Anette Grønning. Udgangspunkt for relationsdannelse (Empati som udgangspunkt for relationsdannelse / af Elisabeth Assing Hvidt, Christina Maar Andersen og Jens Søndergaard. Det relationelle som fundament for omsorg / af Dorte Toudal Viftrup og Niels Christian Hvidt. Relationer og velfærdsteknologi / af Kim Lee, Sally Wulff Jørgensen og Carl J. Brandt)

Samarbejde om relationsdannelse (Fælles beslutningstagning : hvorfor og hvordan? / af Karina Dahl Steffensen og Jesper Bo Nielsen. Læge-patient-relationens betydning for livet med kronisk sygdom / af Aida Hougaard Andersen og Kirsten Kaya Roessler. Symmetrisk partnerskab i læge-patient-relationen : en eksemplarisk case / af Dorthe Christiane Zinck Iversen og Inger Uldall Juhl. Hvordan kan den tværfaglige relation mellem læge og præst styrke patientrelationen? / af Inger Uldall Juhl og Lone Vesterdal. Katja Schrøder: Betydningen af kollegiale relationer ved utilsigtede hændelsesforløb)

Læringsforløb med fokus på relationsdannelse (Narrativ medicin : komplekse relationer / af Merethe Kirstine Andersen, Anette Bygum og Anders Juhl Rasmussen. Eksistentielle overvejelser : sårbare relationer mellem sundhedsprofessionelle, patienter og pårørende / af Connie Timmermann ... et al. Relationsdannelse med patienten : belyst ved mikroskopi af samtalen. Relationen mellem etniske minoritetspatienter og sundhedsprofessionelle / af Anne Ulsø og Elisabeth Assing Hvidt. Den digitale læge-patient-relation / af Anette Grønning og Elisabeth Assing Hvidt)


Anmeldelser (2)


Ugeskrift for læger online

Af

Lene Agersnap

d. 13. dec. 2021

Dagens medicin

Af

Torsten Bjørn Jacobsen

2021, nr. 15


Informationer og udgaver

Bog

2021

Titel

Relationer i sundhedsvæsenet : hvorfor og hvordan?

Udgiver

Samfundslitteratur

Udgivelsesår

2021

DK5

61.01, 61.4

Længde

280 sider

ISBN

9788759336830

Opstilling i folkebiblioteker

61.01, Relationer

Udgave

1. udgave