Gå til indholdRejsen til Zion : en dokumentarisk roman om danskere på rejse ad mormon-sporet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

183 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Ane-Marie og Niels siger i 1854 farvel til Danmark og rejser mod Zion i Utah, hvor man har opbygget et samfund af troende mormoner. På rejsen er farer som kolera, vilde indianere, sult og tørst, men håbet driver dem fremad mod Zion og et bedre liv end de ville kunne opnå hjemme i Danmark


Anmeldelser (2)


15. sep. 2017

Dokumentarisk roman om danske mormoners emigration til USA i 1800-tallet. Interessant læsning for alle med interesse for den danske udvandringshistorie.

I 1854 krydser et vogntog med 550 emigranter Amerika med kurs mod Zion, mormonernes hellige land i staten Utah. De fleste af disse var danske mormoner, der udvandrede til USA i håbet om et bedre liv. Vi følger Ane-Marie og hendes ægtemand Niels på rejsen, først med skib og senere med prærievogn. Døden er en trofast følgesvend på turen, hvor kolera, indianere og voldsomt uvejr møder dem. bogen indeholder farveillustrationer.

Forfatteren har skrevet ud fra et relativt ukendt hjørne af danmarkshistorien og det er godt set, at der er en god historie gemt her. I begyndelsen af bogen er historien lidt træg, men forfatteren får hurtigt skrevet sig varm. Hovedpersonen Ane-Maries indre liv er rigtig godt beskrevet, og de konflikter hun føler undervejs med spørgsmål til troen, savnet til hjemlandet Danmark og angsten for at hendes mand vælger at tage flere koner, er smukt flettet ind i den historiske ramme.

Mads Nielsen, David og Mette Marie i Guds eget land


er forslag til yderligere læsning om emnet, da det er en samling af breve fra virkelige udvandrereMads Nielsen, David og Mette Marie i Guds eget land er forslag til yderligere læsning om emnet, da det er en samling af breve fra virkelige udvandrere.

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 3. okt. 2017


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2017