Gå til indholdRejsen til Amerika. Bind 2 : Jagten på lykken


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

308 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (5)


22. okt. 2015

Historien om de mange danske udvandrere til Amerika og deres skæbner derovre. For alle med historisk interesse.

På grundlag af især en række upublicerede erindringer og breve beskrives tilværelsen for de mange danske, der, særligt i tiden inden 1. verdenskrig, udvandrede til USA og Canada. I bogen fortælles både succeshistorierne om fx landskabsarkitekten Jens Jensen, der blandt andet har designet Chicagos parker, og Louis Lassen, der opfandt burgeren, og om de skæbner, der knækkede i det nye land. Illustreret med samtidige fotos. Forfatteren har blandt andet skrevet en del biografier.

Det er et imponerende tobindsværk, der her afsluttes. Sønnichsen formår at gengive udvandrernes kår livagtigt gennem deres egne beretninger, der nænsomt er rettet til moderne retskrivning og sprogbrug, og kæde det sammen med faktaoplysninger. Netop sammenkædningen af det generelle og det personlige virker meget stærkt og fængslende.

Værkets første del Rejsen til Amerika. [Bind] 1 omhandler rejseforberedelserne, motivationen og selve rejsen, mens denne er om nybyggertilværelsen. Hovedværket er stadig Flugten til Amerika, men Sønnichsen udmærker sig ved at inddrage et utal af samtidige erindringer og breveRejsen til Amerika. Bind 1 : Drømmen om et nyt liv


Flugten til Amerika


Værkets første del Rejsen til Amerika. [Bind] 1 omhandler rejseforberedelserne, motivationen og selve rejsen, mens denne er om nybyggertilværelsen. Hovedværket er stadig , men Sønnichsen udmærker sig ved at inddrage et utal af samtidige erindringer og breveVærkets første del Rejsen til Amerika. [Bind] 1 omhandler rejseforberedelserne, motivationen og selve rejsen, mens denne er om nybyggertilværelsen. Hovedværket er stadig Flugten til Amerika, men Sønnichsen udmærker sig ved at inddrage et utal af samtidige erindringer og breve.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 18. okt. 2015

Information

Af

Georg Metz

d. 7. nov. 2015

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 30. okt. 2015

Social kritik

Af

Benny Lihme

Årg. 27, nr. 144 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net) ([Bind] 2)

2016

Bog ([Bind] 2)

2015

Bog ([Bind] 2)

2015