Gå til indholdRejsen til Amerika : fortællingen om de danske udvandrere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om den danske udvandring til Amerika. Om baggrunden for udvandringen, om de store forventninger, det hårde slid, længslen efter frihed og - for nogle - opfyldelsen af den amerikanske drøm


Anmeldelser (2)


6. feb. 2020

En forkortet udgave af tobindsværket Rejsen til Amerika, der handler om dansk udvandring til Nordamerika. For historieinteresserede.

Samskrevet og forkortet udgave af de to bind, "Drømmen om Amerika" og "Jagten på lykken", der udkom i hhv. 2013 og 2015. Hvor de to originale bind udgjorde ca. 700 sider, så er denne udgave forkortet til lige under 500 sider. Den fortæller historien om de ca. 350.000 danskere, der mellem 1850 og 1920 udvandrede til Amerika. De forskellige bevæggrunde for at søge lykken belyses, fx religiøse og økonomiske grunde. Stilen er en dokumentarisk fortælling, der baserer sig på fx dagbøger, erindringer, breve og artikler. Bogen er bygget op sådan, at der først fokuseres på grunden til rejsen, derefter rejsen, og så livet i Amerika. Ledsagende fotos og illustrationer.

Levende skildring af et særligt kapitel i dansk historie, hvor det moderne Amerika blev skabt af de mange emigranter fra Europa. Et rigt kildegrundlag og særligt måden, hvorpå dagbøger og breve inddrages og citeres, giver den levende dokumentariske skildring, der muligvis kan henvende sig til et større publikum. Sproget er holdt forståeligt og tilgængeligt, hvilket adskiller det fra mere akademiske værker. Samskrivningen og redigeringen af værket har gjort det mere redaktionelt skarpt.

Af andre bøger, der beskæftiger sig med danske udvandrere til Amerika kan nævnes Hils fra mig derhjemme


Maren og Peter fra Danmark til Amerika


og Maren og Peter fra Danmark til AmerikaAf andre bøger, der beskæftiger sig med danske udvandrere til Amerika kan nævnes Hils fra mig derhjemme og Af andre bøger, der beskæftiger sig med danske udvandrere til Amerika kan nævnes Hils fra mig derhjemme og Maren og Peter fra Danmark til Amerika.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Historie-online.dk [online]

Af

Ulla Weishaupt

2020-04-14


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020