Gå til indholdBøger / faglitteratur

Rejseholdets historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

479 sider

Udgivet

ca. 2021

Ophav
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 25. aug. 2014

Den legendariske politienhed Rejseholdets historie, fortalt gennem markante kriminalsager. For læsere med interesse for kriminalstof.

De to forfattere er henholdsvis museumsleder for Politimuseet, og pensioneret politimand - og tidligere aktiv i Rejseholdet. På baggrund af omfattende kildestudier, interviews m.m. fortæller de afdelingens historie fra den blev oprettet i 1927 til nedlæggelsen i 2002. De fortæller om afdelingens markante sager, der ofte havde offentlighedens - og dermed politikernes store bevågenhed, om de modsætninger der i mange år var mellem den statslige ekspertenhed og det lokale politi, og om Rejseholdets forskellige opgaver over tid, der samtidigt giver et billede af kriminalitetsudviklingen i Danmark. Bagest en omfattende fortegnelse over anvendte kilder og litteratur, og en fortegnelse over samtlige ansatte i afdelingen gennem tiderne.

Det er en gedigen kriminalhistorisk fremstilling, der med vægtningen på de farverige og markante sager også er let at læse.

Der er mange gode erindringsbøger skrevet af folk, der har gjort tjeneste i Rejseholdet, blandt dem Kurt Kraghs At tænke som en morder, men der er ikke andre fremstillinger af den populære politi-enheds historie.


Politiken

d. 11. sep. 2014

af

af

Jens Holsøe

d. 11. sep. 2014


Weekendavisen

d. 5. sep. 2014

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 5. sep. 2014Informationer og udgaver

ca. 2021

Bog

Frederik Strand

Lindhardt og Ringhof, 5. udgave

2015

Bog

Frederik Strand

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2014

Bog

Frederik Strand

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2014

Ebog

Frederik Strand

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2014

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund

Lindhardt og Ringhof