Gå til indholdRejse mod håbet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

83 sider

Udgivet

2017

genre/form

digteOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Digte skrevet af herboende indvandrer siden 1969 hvor hovedpersonen er splittet mellem den danske, tyrkiske og kurdiske kultur


Anmeldelser (1)


2. maj. 2017

Digte skrevet af herboende indvandrer hvor hovedpersonen er splittet mellem den danske, tyrkiske og kurdiske kultur. For læsere af en fremmedinspireret og samfundsengageret lyrik herunder med interesse for den tyrkiske og kurdiske verden.

På den ene side skildrer forfatteren, herboende tyrkisk-kurder siden 1969, det er være dansk, på den anden side splittelse og længsel efter sin kurdiske oprindelse. Halvvejs dansker, halvvejs tyrker, halvvejs kurder, karakteriserer forfatter Mahmut Erdem sig selv i disse digte. Bogens tekster er enkle knækprosadigte som frit bevæger mellem forfatterens tre lande, fra genkendelige billeder fra København til en mere dunkel sanselig optagethed af fortidens Kurdistan. Mahmut Erdem, f. 1949, er byrådsmedlem i Brøndby Kommune og medforfatter til Folket med de trætte okser (Gawesti)


. Nærværende digtsamling er gendigtet fra tyrkisk af translatør Orhan DogruPå den ene side skildrer forfatteren, herboende tyrkisk-kurder siden 1969, det er være dansk, på den anden side splittelse og længsel efter sin kurdiske oprindelse. Halvvejs dansker, halvvejs tyrker, halvvejs kurder, karakteriserer forfatter Mahmut Erdem sig selv i disse digte. Bogens tekster er enkle knækprosadigte som frit bevæger mellem forfatterens tre lande, fra genkendelige billeder fra København til en mere dunkel sanselig optagethed af fortidens Kurdistan. Mahmut Erdem, f. 1949, er byrådsmedlem i Brøndby Kommune og medforfatter til Folket med de trætte okser (Gawesti) . Nærværende digtsamling er gendigtet fra tyrkisk af translatør Orhan Dogru.

Originale vedkommende digte til at blive kloge på. Hvad vil det sige at være dansker og hvordan er det at være splittet mellem forskellige kulturer, er centrale spørgsmål digtene forsøger at give svar på.

For samme målgruppe findes relevant litteratur som Kærlighed og kulturskyer


Tidens uven


Liv, frygt og håb


, Tidens uven og Liv, frygt og håb . En anden beslægtet herboende forfatter er også Muniam AlfakerFor samme målgruppe findes relevant litteratur som Kærlighed og kulturskyer, og Liv, frygt og håb . En anden beslægtet herboende forfatter er også Muniam AlfakerFor samme målgruppe findes relevant litteratur som Kærlighed og kulturskyer, Tidens uven og . En anden beslægtet herboende forfatter er også Muniam AlfakerFor samme målgruppe findes relevant litteratur som Kærlighed og kulturskyer, Tidens uven og Liv, frygt og håb . En anden beslægtet herboende forfatter er også Muniam Alfaker.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2017