Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Regnguder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

479 sider

Udgivet

2010

Ophav

James Lee Burke(forfatter)
Genre og formroman, spænding, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Irak-veteranen Pete Flores overværer nedslagtningen af ni prostituerede og beslutter sig for at stikke af sammen med sin kæreste. Men det er svært for dem at komme langt uden penge på lommen og snart bliver de jagtet af myndigheder og gangstere


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 10. nov. 2010

James Lee Burkes roman, Regnguder, henvender sig primært til mænd, der kan lide de mere hårdkogte spændingsromaner i sandblæste og gudsforladte områder, hvor det nogle gange kan være svært at se forskel på skurkene og heltene. Bogens forside signalerer stemningen i historien, men antyder ikke spændingsdelen i høj grad. Bagsideteksten efterlader dog ingen tvivl om, hvilken type historie, der venter læseren.

Vi befinder os i Texas tæt på grænsen til Mexico. Her overværer Irak-veteranen Pete Flores nedslagtningen af ni prostituerede kvinder. Han vælger at flygte sammen med sin kæreste, men har ikke midlerne til at komme særligt langt væk. Imens bliver de jaget af de mere eller mindre psykopatiske skurke og myndighederne, der i Pete Flores ser en mulighed for at få ram på større fisk. Bogen er skrevet i et meget flot og malerisk sprog, der nærmest gør naturen til en del af handlingen, understreger den og forudsiger begivenhederne. Her knitrer bjergene i natten, lyn slår ned i træer og antænder dem, firben fanger og æder fluer, mens psykopater går rundt og indfanger folk i deres net med politiet få skridt efter sig.

Kan man lide James Lee Burke, kan man også prøve at læse nogle af Michael Connellys eller Andrew Wachs' bøger.

Regnguder af James Lee Burke er en spændende, dyster og voldelig historie, der nok skal trække gamle fans til og lokke nye potentielle fans ind også. Bogen giver lidt mere ved også at lade naturen spille med i karakteristikken af personerne.


Politiken

d. 18. dec. 2010

af

af

Kim Skotte

d. 18. dec. 2010


Politiken

d. 18. jun. 2011

af

af

Kim Skotte

d. 18. jun. 2011


Weekendavisen

d. 26. nov. 2010

af

af

Nanna Goul

d. 26. nov. 2010


Børsen

d. 19. nov. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 19. nov. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

James Lee Burke

Hovedland

2015

Punktskrift

James Lee Burke

Nota