Bøger / faglitteratur / erindringer

Regnbuedans : biografi af tidl. kriminalassistent. Bind 2


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tove Nielsen (f. 1941) fortæller om sin opvækst og sociale liv samt om sit arbejde inden for Åndsvageforsorgen, Hæren, Fængselsvæsenet og Kriminalpolitiet i København og Helsingør.

Indhold

Side 29-125, 204-247, 255-289, 301-324:[Ansættelse i Helsingør Politi og bopæl i Snekkersten/Helsingør. Specielt oplevelser i 1970'erne og 1980'erne omtales, men der er også nogle fra 1990'erne]


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2008

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 18. dec. 2008

Biografi i to bind, bind 1 vil fortrinsvis appellere til biografilæsere, som vil læse om livet i 1940'erne og 1950'erne, mens bind 2 er for dem, der interesserer sig for kvinders vilkår i samfundet.

Tove Nielsen fortæller om sit liv fra forladt barn til tryg men fattig opvækst hos adoptivforældre på Lolland og Falster. Hun fortæller om sine ansættelser i forsorg og fængselsvæsen, inden hun blev ansat som en af Danmarks første kvindelige kriminalbetjente. Erindringerne er båret af stor fortælleglæde, humor, livsappetit og et varmt engagement i samfund og medmennesker. Fortællingen krydres desuden med mange anekdoter og kommentarer. Det er en biografi, der vil meget: Fortælle om livsvilkår i 1940'erne og om slægtens historie, få styr på livstragedier og traumer samt fortælle om kvinders vilkår i mandefag. Tove Nielsen (f. 1941) var i mange år ansat ved kriminalpolitiet i Helsingør og er kendt som foredragsholder og debattør, især om vold mod kvinder.

Tove Nielsen har et alsidigt forfatterskab bag sig med fag- og debatbøger, lyrik, prosa og erindringsstof, senest Skæve knald, 2007 sammen med Irma Henriksen. Hun er mest kendt for digtsamlingen Kvinde dit navn er offer, 1980, som fik stor indflydelse og var med til at sætte en ny dagsorden for synet på voldtægt og vold mod kvinder.

Interessant biografi, men den vil meget og bliver for bred. Det bedste er erindringsstoffet fra 1940'erne og beretningen om kvinders vilkår i mandefag og om kampen mod vold mod kvinder.