Gå til indholdBøger / faglitteratur

Reformationen i Europa : Martin Luther og protestantismen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

116 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 15. maj. 2014

Egner sig for låneren der er interesseret i den europæiske reformation. Låneren der er interesseret i Martin Luther og dennes virke er ligeledes godt tilgodeset. Bogen egner sig også til den opgaveskrivende låner.

Reformationen i Europa er den eneste epoke i europæisk historie, der skyldes en enkelt mands handlinger. Denne mand, en simpel tysk munk, lyder navnet Martin Luther, og denne bog søger at belyse hans handlinger. Bogen tager sin begyndelse med en beskrivelse af kirken i senmiddelalderen, hvorefter den bevæger sig videre over Martin Luther samt reformationen i Tyskland. Herefter berøres reformationen i Schweiz samt den engelske reformation, og der fortælles om Jean Calvin og calvinismen. Bogen er skrevet på et letforståeligt dansk, der er meget flydende på trods af de mange personer, der nævnes. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet og indeholder enkelte fotos.

Denne bog er en del af en vidt rækkende serie Historiens verden udgivet af det historiske akademi, dog er det den eneste i serien omhandlende reformationen. Men for yderligere litteratur omhandlende reformationen og/eller Martin Luther se fx: Luther og kirkekampen i Danmark fra 2013.

En grundig og meget gennemarbejdet bog. Emnet taget i betragtning vil jeg anbefale indkøb med forsigtighed af de mindste biblioteker.Informationer og udgaver

2014

Bog

Jan Brix (f. 1978)

Det historiske Akademi, 1. udgave