Bøger / faglitteratur

Redesign kids : sy til børn af genbrugstøj


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
172 sider: ill. i farver (2 mønsterark)
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Ideer og anvisninger til at sy børnetøj ud af det aflagte voksentøj, f.eks. gamacher, t-shirts, huer, skjorter og mokkasiner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2015

af

af

Merete Trap

d. 30. juli 2015

Synes du også at du smider for meget tøj ud, og kunne du godt tænke dig at sy bæredygtigt tøj til dine børn i stedet for at smide tøjet væk? "Redesign Kids" giver inspiration til genbrug af dit aflagte tøj. For både øvede og begyndere indenfor syning.

En sybog, der viser hvordan man omdanner aflagt voksentøj til børnetøj. Bogen er delt op i 8 kapitler, der dækker over emnerne sweatshirts, t-shirts, bukser, denim, uldstrik, skjorter, skind & læder, tørklæder og tekstiltryk. Hvert kapitel starter med en beskrivelse af det pågældende materiale. Forrest i bogen er mønstre. Bogen er med fotos af tekstiler og børn iført det færdigsyede tøj. Tilde Grynnerup og Aya Gantriis er henholdsvis tekstilformidler og skodesigner. Dette er deres første udgivelse sammen.

En inspirerende og visuelt lækker sybog, der behandler emnet genbrug og bæredygtighed på en ny måde. Opskrifterne er lette at gå til, nogle dog lidt sværere. Det er sympatisk og overraskende at se, hvordan ens aflagte tøj, kan få nyt liv som lækkert børnetøj, og bogen kan give gode idéer til både mere og mindre øvede syere.

Der findes forskellige bøger om genbrug af tøj, fx Giv kludene nyt livGenbrug på den fede måde, 2012, samt Genbrug på den fede måde, 2007, men jeg kan ikke finde andre udgivelser, hvor det decideret handler om børnetøjDer findes forskellige bøger om genbrug af tøj, fx Giv kludene nyt liv, 2012, samt , 2007, men jeg kan ikke finde andre udgivelser, hvor det decideret handler om børnetøj.