Gå til indholdRecepten på lykke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

375 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Om at få mere glæde og lykke ind i livet, med forslag til aktiviteter og lykkeøvelser


Anmeldelser (2)


9. nov. 2011

Til voksne pessimister, der søger inspiration til, hvordan de kan få vendt humøret fra en negativ til en positiv spiral. Og til voksne optimister, der stadig ønsker at få boostet deres lykke.

For recepten på lykke er alle de små forbedringer i livsstil, adfærd, tankemønstre, vaner og forestillinger, som vi er i stand til at gøre noget ved, og som kan udrette store ændringer i livskvaliteten og lykken. Bogen er bygget op i 3 dele, hvor vi i 1. del bliver præsenteret for noget lykketeori - begrebet lykke, lykkemodeller, danskernes lykke etc. I 2. del kommer den direkte inspiration til, hvordan vi kan optimere lykken på forskellig vis indenfor forskellige områder af livet. Mens 3. og sidste del bevæger sig bredere ud og ser på tendenser i tiden fx omkring stress og depression, manglende sexlyst, arbejdsløshed osv. Bogen er ikke direkte kulørt sat op, men har alligevel et letfordøjeligt tekstbillede med blå indramninger, visse tekstdele med blåt, øvelser markeret med en lille blå søhest (hippocampus!). Forfatteren er læge med videreuddannelse i sexologi og kognitiv terapi.

Som den nyligt udkomne Hvad fejler du i grunden kigger på sundhed i et bredt perspektiv og foreslår, hvad man selv kan gøre for at fremme den, kigger denne bog på lykken. Ellers er den i slægt med bøger om positiv psykologi.

En bredt anvendelig bog om at sætte lykken på dagsordenen i dagliglivet. Bogen kommer med mange forskelligartede bud på, hvordan vi kan gøre livet større og rigere ved øvelser og små ændringer.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Psykolog nyt

Af

Rikke Juul

Årg. 65, nr. 19 (2011)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Ebog

2011

Bog

2011

Punktskrift

2011