Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ready player one : spillet om OASIS


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
634 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, science fiction
Målgruppe

For 12-16-årige


Beskrivelse


Science fiction. Vi er i 2045 og teenagedrengen Wade deltager i spillet Oasis, hvor man kan vinde en enorm pengepræmie. For at vinde, skal man vide alt om 1980'erne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Merete Trap

d. 28. feb. 2013

Her er en rigtig spændende bog i science fiction genren, der henvender sig til unge fra ca. 12 år, især de drenge, der er interesseret i computerspil, men voksne kan også læse med. Bogens iøjnefaldende forside sælger sig selv.

Vi befinder os i 2045, verden er i forfald, og menneskeheden bruger det meste af deres tid på at være logget ind i det virtuelle univers Oasis. Inde i Oasis findes en enorm pengepræmie, og vi følger nu teenagedrengen Wade i hans kamp for at finde præmien. Spillets excentriske opfinder Halliday, var besat af 1980'erne, og derfor skal Wade vide alt om den tids film og computerspil, for at kunne finde vej til præmien. Undervejs må han kæmpe virtuelle kampe, men han får også venner og forelsker sig. Dette er en spændende og fascinerende roman, som omhandler et muligt fremtidsscenarie, hvor den virkelige verden er så nedbrudt og trøstesløs, at menneskeheden flygter til et virtuelt univers. Dette er forfatterens første bog på dansk. Den har vundet priser i USA og er solgt til filmatisering.

Jeg vil sammenligne denne bog med Epic : spil for livet, 2007 af Conor Costick som også handler om et fremtidssamfund der er styret af et computerspil.

En virkelig underholdende og fascinerende fremtidsroman, som primært foregår i en virtuel verden. Den iøjnefaldende forside, kombineret med det aktuelle emne, at vi tilbringer mere og mere tid online, vil især tiltale drenge fra ca. 12 år, men voksne kan også læse med.


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 99/100 (2014)