Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Ravstemmen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

227 sider

Udgivet

2013

Genre og formroman, fantasy, eventyrlige fortællinger
Originaludgave

2013


Beskrivelse


Fantasy. Efter at have overstået sin læretid, drager den unge bagersvend ud i verden for at lære mere om sit fag. Undervejs støder han på guder, dværge og andre mytologiske væsner, sit livs kærlighed, men også truslen fra De Sorte Ryttere og prinsessen med stemmen af rav


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 23. jan. 2013

Bogen Ravstemmen er til de voksne læsere, der er interesserede i dansk fantasy med et twist. Romanen skal dog formidles aktivt, da hverken bogens titel eller billedet af den brusende flod på forsiden indikerer fantasy.

Henrik Petersen romandebuterer med Ravstemmen, der er en blanding af "low fantasy", folkeeventyr, og har træk fra nordisk mytologi. Forfatteren har ifølge bogens inderflap beskæftiget sig med mytologiske og psykologiske emner, romantisk og symbolistisk litteratur med mere. Det kan mærkes i denne vellykkede roman, der har et godt, varieret og "autentisk" sprog. Historien er interessant, men forventer man drabelig fantasy med meget magi og kamp på liv og død, bliver man nok skuffet. I stedet får man en fortælling om en bagersvend, der netop har overstået sin læretid og nu drager på valsen i tre år, hvor han finder sig selv, sit livs kærlighed og en trussel, der lægger sig som en skygge over hans sind resten af livet.

Vil man læse mere om nordisk mytologi, er Erik Menneskesøn af Lars-Henrik Olsen. Af nyere dansk fantasy for voksne er der blandt andet Vraggods af Sven Ørnstrup.

En fin fortælling med et godt sprog. Den har elementer af blandt andet nordisk mytologi, mytologiske væsener og fantasy. Romanen hører nok mest til i fantasy-afdelingen, men kræver formidling på grund af en titel og forside, der ikke rigtig signalerer fantasy.Informationer og udgaver

2013

Bog

Henrik Petersen (f. 1970)

mellemgaard, 1. udgave

2012

E-bog

Henrik Petersen (f. 1970)

mellemgaard, 1. udgave

2013

Lydbog (online)

indlæser: Peter Secher Schmidt

Nota