Bøger / faglitteratur / erindringer

Raket-Madsen : Danmarks gør-det-selv astronaut


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
162 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
erindringer, biografier

Beskrivelse


Peter Madsen (f. 1971) er en selvlært dansk raketbygger. Han har bygget verdens største hjemmebyggede ubåd og opsendt store raketter og rumkapsler over Østersøen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 18. feb. 2015

Peter Madsen (PM) er en selvlært dansk raketbygger, der de sidste år har været kendt fra tv for sine selvkonstruerede ubåde og opsendelse af store raketter over Østersøen, med ultimativ drøm om selv at blive astronaut. For teknik- og raketfreaks.

Om PMs kompromisløse liv med sin drøm. En drøm som har fulgt ham siden barndommen, mens han har syslet med raketbrændstof, metalarbejde og farlige eksperimenter. Opsendelserne startede først over hjembyen Høng - senere over Østersøen fra en flydende platform med selveste NASA som interesseret bevågner. PM lever selv på en sten. Men opmærksomheden omkring hans stadig mere komplekse ubåde og raketter har resulteret i bistand og deltagelse fra både virksomheder, frivillige og entusiaster verden over. Bogen bygger på omfattende interviews over flere år med PM og udtalelser fra mere end 50 venner og de fjender, som hans enspænderfremfærd skaffede ham i det danske raketmiljø. Illustreret med fotos og tegninger.

En bog om en kontroversiel kompromisløs enegænger, der dog på grund af de mange interviewindslag fremstår lidt ustruktureret og til tider noget privat. Fremstillingen er præget af forfatterens fascination og manglende distance til PM og en begejstret til tider svulstig fremstilling. Men balancen mellem formidlingen af kompliceret teknik og menneskeskæbne fungerer uden at tippe i nogen af grøfterne, og bogen vil tiltale den indre drengerøv hos målgruppen.

Intet andet i bogform om PM og hans raketter.