Bøger / skønlitteratur / roman

Rakelsminde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
294 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, spænding, horror
Originaludgave
2017

Beskrivelse


Der foregår mærkelige ting i den lille by Rakelsminde. En mand sprætter sig selv op og fodrer sig til sine jagthunde, hvorefter det begynder at sne. I juni. Journalisten Tea sendes til byen, for at dække historien. Det går ikke helt som forventet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 31. okt. 2017

En mand går ind på tankstationen i Rakels Minde, han køber kaffe og wienerbrød. Udenfor får han et surt opstød, kigger på sine to hunde og siger I skal have mad. Herefter sprætter han sin mave op med en jagtkniv og fodrer sig selv til hundene. Til læsere der holder af spændingsromaner af fx King og Koontz.

Der foregår mærkelige ting i den lille by Rakels Minde, der ligger sydøst for Holstebro. En mand sprætter sig selv op og fodrer sig til sine jagthunde, hvorefter det begynder at sne. I juni. Journalisten Tea sendes til byen, for at dække historien. Det går ikke helt som forventet. Folk er ikke just snakkesalige, de holder sig for sig selv. Og er bange. Undtagen Sayid, han er lige flyttet til byen. Han er flygtet fra Syrien. Kraftige lydbølger overvælder byens indbyggere. En vejarbejder kører syngende og grinende to kollegaer over med en damptromle. Folk bliver voldelige, byens slagter går amok og sekten Jesu Salige forkynder dommedag. Sayid og Tea hvirvles ind i en kamp på liv og død for at opklare hvad det er, der foregår i byen.

Spændende og velskrevet historie, der effektivt blander spænding med horror i en fængende og medrivende cocktail, der ganske vist ikke er for sarte sjæle, men alligevel er svær at lægge fra sig, fordi man lige er nødt til at læse lidt mere, for at finde ud af om hovedpersonerne klarer den.

Minder om både Stephen King, fx VækkelseOdd Thomas og Dean R. Koontz fx Odd ThomasMinder om både Stephen King, fx Vækkelse og Dean R. Koontz fx .


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 54 (2018)