Gå til indholdRagnhilds saga : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

205 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Ragnhild Skjaldedatter lever i den sene vikingetid og er meget bevidst om slægten og de gamle guders betydning. Nu hvor hun snart skal ud på sin sidste rejse, ser hun tilbage på sit liv og konstaterer, at meget er ved at blive ændret i takt med, at folk begynder at tro på Hvidekrist


Anmeldelser (4)


28. jun. 2010

Historisk roman om kvinden Ragnhild fra den sene vikingetid, hvor troen på de nordiske guder bliver udfordret af den nye Hvidekrist. Flot forside, som vil tiltrække læsere med interesse for vikingetiden.

Ragnhild Skjaldedatter er bogens hovedperson, og hun ser tilbage på et langt liv, hvor hun og hendes familie har måttet tåle mange udfordringer. Ragnhild er ud af en selvbevidst og vidtforgrenet slægt, og mens hun fortæller om sit liv, springer hun især i bogens første tredjedel frem og tilbage i tiden i en sådan grad, at det trods en slægtstavle er svært at orientere sig for læseren. Efterhånden som der bliver mere kronologi i fortællingen, bliver den også mere interessant, og i et udmærket sprog fortælles om den slidsomme hverdag set fra kvindesynsvinkel. Ragnhild er måske blevet gift med den forkerte, men sådan er det nu engang, og det tåler hun, ligesom hun må affinde sig med en søn, der tager på togt til England, en søn, der går over til Hvidekrist, og en datter, som hun må bortvise. Et fint kvindeportræt og fine skildringer af tiden.

Syvende historiske roman af Lone Mikkelsen (f. 1954), og den kan læses på linje med f.eks. Hanne Marie Svendsens Unn fra Stjernestene, 3. udg. 2005.

Historisk roman fra den sene vikingetid, hvor kvinden Ragnhild Skjaldedatter må se mange af sine værdier forsvinde i takt med, at troen på Hvidekrist gør sit indtog. Starten er lidt flimrende, men romanen udvikler sig til at blive medrivende og spændende for historisk interesserede læsere.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Tine Maria Winther

d. 9. okt. 2010

Jyllands-posten

Af

Anne Chaplin Hansen

d. 30. aug. 2010

Weekendavisen

Af

Ulrik Langen

d. 1. okt. 2010


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013

Ebog

2012

Bog

2011

Bog

2010