Bøger / faglitteratur

Radikal hjælp : hvordan vi genopbygger indbyrdes relationer og revolutionerer velfærdsstaten


Beskrivelse


Forfatteren giver konkrete bud på, hvordan vi kan redesigne velfærdsstaten til dette århundrede, ved at beskrive fem "eksperimenter", der viser nye måder at organisere os på i forhold til familieliv, opvækst, arbejdsliv, sundhed og alderdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2018

af

af

Per Månson

d. 8. okt. 2018

Velfærdsstaten, der blev grundlagt i forrige århundrede, har ifølge forfatteren slet ikke løsningen på de problemer, vi nu står overfor. Derfor må der nytænkning til. Bogen burde læses af alle beslutningstagere indenfor det offentlige og alle andre, der interesserer sig for samfundsudviklingen.

Forfatteren, der er en international anerkendt social designer, vil gøre op de nuværende systemers kontrol og administration og i stedet sætte focus på de enkeltes kapabiliteter. For at underbygge sine teorier har hun, sammen med sine medarbejdere, iværksat fem storskala-eksperimenter, hvor hun afprøver nye muligheder for at udvikle familieliv, opvækst, arbejdsliv, helbred og aldring. Forsøgene og deres resultater gennemgås grundigt, og der afsluttes med en teoretisk beskrivelse af de redskaber, der er brugt.

Det er meget befriende at læse et teoretisk værk, hvor der følges op med meget overbevisende praksis. Cottam og hendes team går virkelig radikalt til værks og opnår store besparelser, der - hvis metoderne slår igennem nationalt - vil kunne medføre milliardbesparelser. Eneste lille anke er, at det er britisk virkelighed, der beskrives, og her har man meget andre udfordringer end i Skandinavien, men metoderne vil helt sikkert alligevel kunne revolutionere hos os.

Det er en enestående metode, Cottam beskriver. Den positive tilgang til samfundets udfordringer deler hun fx med Hararis 21 ting du bør vide om det 21. århundrede.