Bøger / faglitteratur / håndbøger

Råvildt efter skuddet : håndbog for riffeljægere og schweissfolk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
151 sider: ill.
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
håndbøger
Målgruppe
for jægere

Beskrivelse


Håndbog for riffeljægere og folk med interesse for schweissarbejde, med praktiske oplysninger om hvordan viltet reagerer på forskellige typer af anskydninger, hvad man finder på anskudssted, hvordan man skal tolke de biologiske spor og hvordan man skal forholde sig ved anskydning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2016

af

af

Søren Møller

d. 25. nov. 2016

En bog om eftersøgning af anskudt råvildt. For hundeførere og jægere.

Det er jægeres pligt at foretage eftersøgning af påskudt, men ikke forendt, vildt. De vanskelige eftersøgninger sker med specielt uddannede hunde, som kaldes schweisshunde. Her beskrives vildtets reaktion på riffelskud, tegn på anskuds-stedet, og efterladte afskudte hår, kød, knoglestykker eller indvolde fra dyret. Herefter beskrives samarbejdet mellem jægeren, som har anskudt dyret, og schweisshunde-føreren, og selve eftersøgningen. Illustreret med sort-hvide instruktive tegninger.

Tydelig og meget detaljeret fremstilling af forfatterens erfaringer.

Mange generelle jagtbøger indeholder et kapitel om emnet. Som hele monografier findes At arbejde med schweisshundeSolskin på sporet og Solskin på sporet. Begge titler beskriver også optræningen af hundenMange generelle jagtbøger indeholder et kapitel om emnet. Som hele monografier findes At arbejde med schweisshunde og . Begge titler beskriver også optræningen af hunden.


Jæger

Årg. 26, nr. 2 (2017)

af

af

Birgit Nordby

Årg. 26, nr. 2 (2017)Informationer og udgaver