Gå til indholdPurity


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

614 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Anmeldelser (8)


23. sep. 2015

Følg den unge Pip i jagten på den far, hendes mor aldrig har villet afsløre identiteten på - en jagt der fører til DDR før Murens fald, til Bolivias jungle og til Denver. Undervejs afsløres hemmeligheder på alle niveauer. For rutinerede læsere, der elsker at lade sig udfordre og opsluge af en murstensroman.

Pip Tyler hedder egentlig Purity, men som Pip i Dickens "Store forventninger" må hun gå meget igennem, før hun lærer sandheden om sin identitet at kende. Den er hendes psykisk ustabile mor helt tavs omkring, så Pip indleder en søgning uden at vide, at hun selv bliver manipuleret hen imod afsløringen. Hun møder to betydningsfulde mænd: den karismatiske og komplicerede Andreas Wolf som leder en WikiLeaks-agtig organisation i Bolivia, men som vi også følger tilbage til ungdomsårene i Østberlin før Murens fald. Her har han et afgørende møde med amerikaneren Tom Aberant, og de to bliver hinandens vidne i en mørk hemmelighed. Tom stifter senere en researchvirksomhed, og Pips søgen fører hende også hertil med en vis destabiliserende effekt.

Overlegen og underholdende roman om sandheder og løgne. Den har et umiddelbart spændende plot med humor, forviklinger, kærlighed og uforskammede angreb på mødre og feminister. Udstiller familien og forældrerollen og leverer kritik af det forløjede internet. Dertil skarpt sprog og en komposition, der samler alle trådene.

Store amerikanske samtidsromaner skrives fx også af J.S. Foer, Don DeLillo, Richard Ford.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 22. sep. 2015

Information

Af

Tonny Vorm

d. 19. sep. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 31. okt. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 22. sep. 2015

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 25. nov. 2015

Børsen

Af

Line Rasmussen

2015-09-25

Standart

Af

Tore Rye Andersen

Årg. 29, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015

Punktskrift

2015